Блог

Пълнее ли се от черния хляб?

Пълнее ли се от черния хляб?

Брашната, от които се прави черния хляб, съдържат минимално количество калории. Що се отнася до най-полезните съставки на хляба, те се разглеждат като продукт, произведен с трици, т.е. зърно оставяно след смилане, което е в състояние да поеме алергени и токсини в тялото. Прочиства стомаха, поради съдържанието на влакна, както и допринася за значително за повишаване на защитните сили на организма.

 

Почти всички диетолози настоятелно препоръчват да се изключи хлябът от менюто на хора, които искат да губят тегло и да се придържат към строга диета. Факт е, че съдържанието на калории в хляба е достатъчно висока, така че не може да се счита изобщо за диетичен продукт. Все пак, всичко е доста относително. За да се разбере по-пълно отговорът на този въпрос, ние може да сравним съдържанието на калории в един бял хляб и други негови разновидности, както и различни тестени изделия.

 

Безспорният лидер по отношение на калории са сладкишите, непосредствено последвани от бял хляб и едва след това са различните видове черен хляб. Така, средната му калорийност варира от около 200-240 калории за сто грама. Ръженият хляб, направен от пълнозърнесто брашно, има 180 калории.

 

Дали се пълнее или не от черния хляб, не може да ви каже никой диетолог, тъй като всеки организъм е отделна вселена. Но няма да навреди, ако пробваме да заместим бялото брашно с пълнозърнесто, сигурност е по-малко калорийно, а и по-здравословно.

 

Свързани статии:

Хляб натопен в зехтин, осигурява невероятни ползи за здравето

7 неподозирани ползи за здравето от ръжения хляб

Как да съчетаваме храните, за да сме по-здрави и по-красиви

 

Автор: zdravedae.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Измамата със статините влошава епидемията от сърдечно-съдови заболявания

Измамата със статините влошава епидемията от сърдечно-съдови заболявания

Следваща статия
Отглеждайте си свой собствен джинджифил безплатно: природна медицина, която е и вкусна!

Отглеждайте си свой собствен джинджифил безплатно: природна медицина, която е и вкусна!

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар