Блог

Причини за бъбречна инфекция и лечение

Причини за бъбречна инфекция и лечение

Нашите бъбреци са един от най-важните органи в телата ни. При тегло само 300 грама те се справят с прочистването на целия организъм. През тях всеки ден минават отпадъчните вещества от телата ни същевременно поддържат баланса на водата, минералите калий и натрий. Освен това те имат свойството да произвеждат някои витамини необходими за образуването на костите ни. Някои билки могат да бъдат полезни заедно с антибиотиците и другите лекарства при лечение на бъбречна инфекция.

 

 

Друга важна функция, която изпълняват бъбреците е да следят а образуването на червените кръвни клетки в нашата кръв. Прибъбречна инфекция в самото начало няма сериозни симптоми, а чак след като се е задълбочила болестта, разбираме, че е сериозен проблема. Точно това е опасното при неразкритата навреме бъбречна инфекция, че тя се развива, а ние разбираме много късно за това.

 

 

Основните симптоми са напълняване, анемия, сърбеж по кожата, подути стъпала и високо кръвно налягане.

 

 

Причини за появата на бъбречна инфекция може да бъдат високо кръвно налягане, диабет, инфекции на уринарния тракт, пиене на алкохол, употребата на аналгетици.

 

 

Заболяването с инфекция на бъбреците се нарича още и пиелонефрит. Той може да бъде остър и хроничен. Острия е когато се боледува до 3 месеца, а хроничния за повече време и се получават периодично кризи през известни периоди. Възможно е причинителят да е един и същ, но може и да е различен.

 

 

При изследванията на кръвта се установява намаление на хемоглобина в нея при бъбречна инфекция. Ранното откриване на болестта е от значение за успешното й лечение.

 

 

Най-често срещаната причина за появата на бъбречна инфекция е бактериалната инвазия, като 80% от случаите се дължат на бактерията Ешерихия коли (Е.коли). други бактерии, коитосе срещат при това заболяване са Klebsiella, Proteus, Pseudomonas, Enterococcus и Staphylococcus saprophyticus. Лечението се провежда с изписаните от лекуващия лекар антибиотици. При домашни условия допълнително може да се вземат червена боровинка, да се пият повече течности, билкови отвари с диуретичен ефект – билката бучу (Agathosma betulina), с антисептино действие, за подсилване на имунната система – кисел трън, други, полени за отделителната система – многоцветното пипериче, сминдух, китайски лимонник и други.

 

Свързани статии:

Как да опазим бъбреците си здрави

Как да се храните, ако имате камъни в бъбреците

10 разпространени навика, които сериозно увреждат бъбреците ви

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Шест вредни навика, които съсипват организма ни и как да се преборим с тях

Шест вредни навика, които съсипват организма ни и как да се преборим с тях

Следваща статия
Как да се избегне махмурлукът

Как да се избегне махмурлукът

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар