Блог

Пригответе си сами лек за мазоли

Пригответе си сами лек за мазоли

Неудобните обувки и сандали, че дори и джапанки могат да предизвикат мазоли пришки по краката. Но има няколко рецепти от народната медицина, които могат да ви помогнат да си направите сами вкъщи лек за мазоли и други наранявания по стъпалата.

 

Може да си направите домашен мехлем. За целта са ви необходими вазелин, 10-процентова салицилова и 10-процентова млечна киселина, които можете да намерите в аптеките. Всичко се смесва в подходяща съд и с този лек за мазоли се мажете, ако сте получили разраняване или пък имате някой упорит мазол, който не ви дава мира.

 

Мажете засегнатите места няколко дни и ще забележите, че мазолите започват да се омекчават и се отстраняват много по-лесно.

 

Друг лек за мазоли може да си приготвите с мед и чесън. Чесънът се смачква на кашичка и се смесва с меда. С тази смес намажете мазолите и отгоре сложете лепенка или компрес. Правете тази процедура всяка вечер след като добре накиснете стъпалата си във вода.

 

Друг лек за мазоли се прави с парченце прополис, с големината на мазола. Оформя се малка питка от мазнина и прополис, което се поставя върху мазола и така престоявате през нощта. Правете тази процедура, докато мазолът не падне.

 

Може да си направите лек за мазоли и с винен оцет и арпаджик. Лукът трябва да се начука и да се пусне в буркан с оцет. С това мазило се мажат мазолите всяка вечер.

 

Цветето невен също може да ви послужи за лек за мазоли. Сварете щипка от цвета и после направете кашичка, с която да мажете засегнатите места по стъпалата си.

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
http://www.wikihow.com
Предишна статия
Кои билки помагат при диабет?

Кои билки помагат при диабет?

Следваща статия
10 правила за вечната красота и младост на всяка жена

10 правила за вечната красота и младост на всяка жена

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар