Блог

Помело – идеален плод за зимата

Помело – идеален плод за зимата

Помело е цитрусов, тропически, екзотичен, витаминозен, едър плод, който расте на дърво. Понеже не е известен плод, не всички знаят полезните му свойства. То е смесица между грейпфрут и портокал, но не е ГМО (Генно модифициран организъм). Произлиза от Китай. Лекува китайците с полезните си свойства и гарантира добро здраве. В Тайланд с него лекуват астма и туберкулоза, понижава кръвното налягане. Води борба с грипа и настинките. Подобрява функционирането на бъбреците и храносмилателната система, както и черният дроб. Китайският народ е убеден, че лекува и рак.

 

 

Наричат го още „китайски меден грейпфрут”. Внася се в България и може да се срещне на пазара. Обелката му е жълто-зелен цвят, а самият плод розово-бял. Тя е дебела и предпазва плода от бактерии при самото му внасяне. Когато си купувам съм забелязала, че то единствено от всички плодове е увито в целофан, а после в мрежа. Така рискът плодът отвътре да се замърси при пътуването е много малък. Помелото тежи около 1 – 2 килограма. То има кръгла форма. Някъде се среща и във форма на круша. Съдържанието на витамин С е високо, а на мазнини – ниско. Има семки, но те не са много. Не бива да се прекалява с него, защото може да ви стане тежко на стомаха. Идеален плод за зимата.

 

Свързани статии:

Грейпфрут за спокоен сън

Комбинацията от лимон и сода може да спаси човешки живот

Какво можем да лекуваме с лимон

 

Автор: zdravedae.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия

Стевия – здравословен заместител на захарта или просто поредния токсичен химикал?

Следваща статия
Истината за мононатриев глутамат (MSG) и неговите пристрастяващи, невротоксични странични ефекти

Истината за мононатриев глутамат (MSG) и неговите пристрастяващи, невротоксични странични ефекти

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар