Блог

Ползвайте полезните бабини рецепти за пресипнал глас

Ползвайте полезните бабини рецепти за пресипнал глас

В сезона на риновирусите и парагрипните вируси много хора страдат от висока температура, хрема, кашлица и дори загубват гласа си от усложнения.

 

Освен медикаментите, предписани от лекар, може да използвате и бабини рецепти за пресипнал глас, които ще ви помогнат срещу болката и възпалението.

 

Една такава от полезните бабини рецепти за пресипнал глас и срещу ларингит е с 200 милилитра прясно изцеден сок от червено цвекло, към който добавете супена лъжица ябълков оцет. С така приготвената смес правете гаргара на гърлото няколко пъти дневно.

 

Друга много полезна рецепта е със семена от анасон. Взимат се половин супена лъжица от билката и се заливат 200 милилитра вода. После поставяте на котлона да ври петнадесетина минути, сваляте и прецеждате. Към този чай се добавя супена лъжица коняк и две супени лъжици чист пчелен мед. От тази отвара се взима чаена лъжичка на все¬ки половин час.

 

Една от полезните бабини рецепти за пресипнал глас е смес от две супени лъжици стафиди, пуснати в чаша с вода и сварени там за около 5 минути. Към готовата отвара се добавят супена лъжица нарязан лук, който е много полезен за гласните струни. От тази необичайна, но много лековита смес се приемат по две супени лъжици няколко пъти на ден.

 

Друга от лечебните бабини рецепти за пресипнал глас е с отвара от лайка или градински чай. С тях правете гаргара на гърлото на всеки 2 часа, след което преглътнете течността.

 

Чай от шипка и капки за нос с масло от шипка са също част от полезните бабини рецепти за пресипнал глас и срещу ларингит, които може да ползвате.

 

Ще облекчите състоянието на гърлото, носа и цялото тяло, ако вечер поставяте краката си в гореща вода към която сте пуснали щипка морска сол.

 

Свързани статии:

Липата може да замести парацетамола и част от козметиката (рецепти от природата)

Проф. Досю Досков: какво да правим ако гласът загрубее

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Специалистът съветва: керамиката и естествената усмивка

Специалистът съветва: керамиката и естествената усмивка

Следваща статия
Уникална терапия за лечение на тялото и духа

Уникална терапия за лечение на тялото и духа

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар