Блог

Пловдивската болница “Пълмед” вече е университетска

Пловдивската болница “Пълмед” вече е  университетска

Пловдивската болница "Пълмед", най-голямата и модерна такава на територията на пловдивдската област, вече е със статут на университетско лечебно заведение. Министерският съвет реши това по време на заседанието си вчера. От идната есен студенти и докторанти по медицина ще имат възможността да провеждат обучението си там. Болницата предлага и следдипломно обучение на лекари по 9 специалности. 

 

 

 

В Пазарджик "Пълмед" ще даде възможност за обучение на студенти по медицина, медсестри и акушерки, така и следдипломно обучение на лекари в 12 различни специални. 

 

 

 

През юни 2015г. Министерството на здравеопазването акредитира МБАЛ „Пълмед“ като база за практическо следдипломно обучение на лекари. Тогава здравното заведение получи и най-високата акредитационна оценка – отличен, за цялостна медицинска дейност, както и за отделните медицински и други дейности за срок от 5 г.

 

 


Болницата е оборудвана с най-ново поколение медицинска апаратура на водещи производители.

 

 


В УМБАЛ“Пълмед“ практикуват лекари с дългогодишна практика и с доказани професионални качества,които гарантират високо качество и компетентност на медицинското обслужване.

 

 

 

Специалисти по здравни грижи предоставят качествени общи и специфични сестрински грижи за пациентите. Болницата е база за специализации като предоставя съвременни възможности за обучение на студенти, стажант-лекари, специализанти и специалисти по здравни грижи.

 

 

 

На територията на ДКЦ „Пълмед“ функционират 60 кабинета, в които работят 10 общопрактикуващи лекари и 40 лекари от различни специалности в доболничната помощ.

 

 

 

УМБАЛ“Пълмед“ разполога и с Неотложна медицинска помощ и Спешна помощ. Структурите на болницата имат второ и трето, най-високо ниво на компетентност от Министерство на здравеопазването.

 

 

 

Електронна администрация на здравния процес пести време и гарантира пълнота и коректност на всички данни за състоянието на пациента.

 

 

 

Свързани статии:

 

 

Европейското бизнес общество номинира ИСУЛ за най-добра болница в Европа


 

Доц. д-р Никола Василев, ръководител на АГ Клиниката в УМБАЛ "Софиямед": Ще лекуваме млади жени с рак и после те ще могат да раждат

 

Професор Григор Горчев прави операция на живо в Плевен с революционната система “Да Винчи – си ай”

 

 

Източник: Здраве Да е

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
3 клинични пътеки покриват лекуване с рехабилитация

Три клинични пътеки покриват лекуване с рехабилитация

Следваща статия
Безопасно и високоефективно прочистване с лимон

Безопасно и високоефективно прочистване с лимон

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар