Блог

Пет лесни начина да пречистите лимфните си течности

Пет лесни начина да пречистите лимфните си течности

 

Лимфната система е дренажната система на тялото, която му помага да се отърве от излишни продукти като течности и отпадъци. Тази система е мрежа от тръби в целия организъм, по които тече течност (лимфа) от тъкани и се влива обратно в кръвния поток. Нейната основна роля включва управлението на нивото на течности в организма, филтриране на бактерии и предоставянето на среда за "живеене" на някои бели кръвни клетки. 

 

 

Детоксът на тялото е лесен, стига да знаете начина, по който да включите и лимфната система. Здравословният блясък идва отвътре навън. Дори течността в очите е лимфна течност. Колкото по-чисти сте отвътре, толкова по-ярки и ясни ще са очите ви.

 

 

5 естествени начина да помогнете за детоксикацията на вашата лимфна система

 

 

Яжте сурови храни

 


Суровите храни предлагат високи нива на естествено срещащи се ензими, които разграждат токсични отлагания и насърчават почистването на вредни вещества в организма. Консумирането на сурови храни, по-специално на плодове и зеленчуци, също е чудесен начин да се повиши нивото на водата в тялото. Накрая, суровите храни са предимно алкални, които помагат да се неутрализират вредните патогени, намаляват бремето на лимфата.

 

 

Пийте много вода

 


Вашето тяло се нуждае от вода, за да е хидратирано и за да може вашата лимфна течност да тече правилно. Добро правило е да се пият от 6 до 8 чаши филтрирана или пречистена вода на ден, без газираните напитки, спортни напитки, както и захарно-натоварени плодови сокове.

 

 

Рициново масло

 


Вземете памучен плат сгънат на няколко пласта и студено пресовано рициново масло. Намокрете добре кърпата с масло и я наложете върху кожата. Можете да я оставите една нощ. Рициновото масло ще увеличи циркулацията на лимфната течност, ще намали възпалението и подобри храносмилателната система.

 

 

Ензими

 


Ензимите се произвеждат от организма да разградят храната и да се ускорят безбройните метаболитни процеси. Те също така се използват от организма да изчистят токсични отпадъци, натрупани в лимфата и кръвта, което прави тяхното допълване ключов начин за подобряване на лимфното здраве.

 

 

Билкови чайове

 


Някои билки, като астрагал, ехинацея, хидрастис или корен от диво индиго, имат доказана способност да помагат при прочистването на лимфната система и могат да се пият редовно, за да се помогне с процеса на детоксикация.

 

Свързани статии:

 

Вашата лимфна система – защо и как да я задвижим?

 

Какво знаете за лимфната система?

 

Най-добрите храни за почистване на лимфната система

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Моринга - новата суперхрана

Моринга - новата суперхрана

Следваща статия
Масло от риган срещу инфекция на синусите

Масло от риган срещу инфекция на синусите

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар