Блог

Народна медицина при възпалено гърло ще ви помогне

Народна медицина при възпалено гърло ще ви помогне

Настинка, кихане, кашляне, хрема – есента дойде и донесе първите вируси, с които се борим. Част от тези неприятни здравословни симптоми е и възпаленото гърло, което може да лекувате и с народна медицина и с природни средства.

 

Болките и възпалението в гърлото се развива в резултат на увреждане на чувствителните мембрани по задната му стена. Именно и нея трябва да излекувате, за да не ви боли гърлото.

 

Първият продукт от полезната народна медицина при възпалено гърло е медът. Чистият пчелен мед е природен антибиотик, който ще убие всички вируси и микроби. За целта се хапва една лъжичка захаросан мед и се оставя да се стопи и стече по гърлото.

 

Тази рецепта може да се дообогати със сок от лимон. За целта изстискайте половин лимон и в него пуснете една лъжичка мед и разбъркайте добре, а след това излейте тази смес директно в гърлото.

 

Друг продукт от полезната народна медицина при вазпаление на гърлото е именно лимонът, който е много богат на витамин C. Лимонената киселина разтваря и отстранява налепите по гърлото, типични за вирусната инфекция. Витамин C пък подсилва имунната система, с което допринася за справянето с вирусите.
Чесънът е друг много полезен продукт от полезната народна медицина при възпалено гърло. Той има силно антибактериално и антивирусно действие и притежава много фитонциди, които убиват всички потогенни организма. Ефективността на чесъна в лечението на възпаленото гърло се дължи на съдържащите се в него антивирусни агенти.

 

Народна медицина при възралено гърло постановява да си направите и компрес, който ще премахне болката и ще премахне възпалението. В половин литър прясно мляко се поставя лъжица оцет, като по този начин то се пресича и се получава нещо като извара. Тя трябва да се изцеди и да се разстеле между две марли или тензух, който се завива около гърлото, а отгоре се слага шал – най-добре вълнен. Може да спите с този компрес, а на сутринта той се сваля.

 

И една много приятна рецепта от народна медицина при възпалено гърло се приготвя със седем листа индрише, седем бонбона лукчета и седем локума, които се варят 10 минути в малко вода. Течността се прецежда и след това се пие като сироп по 2 чаени лъжички 3-4 пъти на ден.

 

 

Свързани статии:

Възпаленото гърло може да е сигнал за по-сериозно заболяване

Не бързайте с хапчетата за температура, тя е естествен механизъм за справяне с инфекциите

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Каква е разликата между сока и нектара и какво е най-добре да пием?

Каква е разликата между сока и нектара и какво е най-добре да пием?

Следваща статия
Ефектите на алуминия върху здравето

Ефектите на алуминия върху здравето

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар