Блог

Направете си изчистване на организма чрез жабурене с олио

Направете си изчистване на организма чрез жабурене с олио

жабурене с олио или други полезни масла не е от днес. Това е древен метод за пречистване и детоксикиране на организма от Аюрведа. С него тялото се прочиства и се подмладява по естествен начин. Просто трябва да си създадете този много полезен и ефективен навик, който ще ви отнеме малко време всеки ден.

 

Използва се полезно растително масло за целта – зехтин, кокосово масло или шарлан. Действа се така, както правите това с водата за уста – отпива се една глътка или една лъжица и се жабури в устата за 10-20 минути.

 

При полезното жабурене с олио или други полезни масла  се привличат и отстраняват бактерии, токсини и паразити, които живеят в устата или лимфната система. Освен това се премахва слузта от гърлото и се прочистват синусите. Премахването от тези важни органи помага за заздравяване на зъбите и венците и основното им почистване до блясък. Освен това зъбите стават по-бели.

 

Трябва да знаете, че маслото, с което се жабурите, не бива да отива в гърлото и хранопровода, нито пък да правите с него гаргара, тъй като то е пълно с вредни бактерии.

 

След като приключите, течността от устата се изплюва в кофата или тоалетната, но никога в мивката, тъй като тя може да я запуши. След процедурата на жабурене с олио или други полезни масла изплакнете устата с чиста вода два или три пъти.

 

И накрая изпийте чаша вода и се отпуснете. Ще се почувствате освежени и подмладени. Тази процедура е много полезна, тъй като извлича всички вредни бактерии и подсилва имунната система. Прочиства се цялата храносмилателна система, а с нея и цялото тяло.

 

Може да правите гази полезна процедура на жабурене с олио всеки ден или поне два-три пъти седмично.

 

Свързани статии:

Проучване установява, че жабуренето с олио може да лекува лош дъх

Страдате от възпалени венци или зъбобол? Опитайте тези изпитани народни рецепти

5 мощни натурални средства за спиране на вирусни инфекции

 

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Как куркумата може да лекува повреден мозък?

Как куркумата може да лекува повреден мозък?

Следваща статия
Как добавянето на яйца към вашите салати може да помогне за предотвратяване на рак

Как добавянето на яйца към вашите салати може да помогне за предотвратяване на рак

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар