Блог

Най-добрите средства за избелване на зъби

Най-добрите средства за избелване на зъби

Процедурите за избелване на зъбите са много скъпи, а много от днешните продукти за избелване  съдържат опасни химикали. Други продукти, които ще намерите в магазините, често не работят или може да отнеме месеци, преди да забележите някакви промени в оцветяването. Избелването на зъбите вкъщи, с домашни средства са идеалното решение за потребителите с ограничен бюджет. Следните елементи могат да бъдат намерени из къщата и са безопасни за използване на оцветени или пожълтели зъби.

 

Ягоди и сол

 

Тази специална избелваща смес работи изключително добре, защото ягодите съдържат голямо количество витамин С и ябълчена киселина, които работят много добре заедно, за да изчистят петна и жълти зони по зъбите. Смачкайте две ягоди заедно в малка купа и добавете около една четвърт от една супена лъжица сол към сместа. След това опитайте да попиете слюнката по зъбите със салфетка и внимателно приложете сместа с четка за зъби. Оставете сместа да седи в продължение на пет минути преди да изплакнете обилно с топла вода. Правейки това всяка вечер значително ще подобрите цвета на зъбите си в рамките на две седмици.

 

Лимон

 

Лимоните съдържат уникални избелващи свойства, които са перфектни за подобряване на оцветяване по зъбите. Вземете лимон и изтискайте няколко капки в една много малка купчина сол. Нанесете сместа върху зъбите и венците и търкайте с пръста си за една минута. След като венците и зъбите са покрити, оставете сместа в продължение на три минути и след това изплакнете устата си с топла вода. Тази процедура може да се извърши няколко пъти на седмица. Ако се прави последователно, ще забележите голямо подобрение  само след две седмици.

 

Сода и пасти за зъби

 

Сода бикарбонат е ефективна съставка за отстраняване на жълти петна и почти всяко домакинство вероятно ще има кутия сода за хляб в тяхната кухня. Смесете около една четвърт супена лъжица сода за хляб с паста за зъби, преди да си измиете зъбите. Използвайте сместа за около 2-3 минути преди да изплакнете с топла вода. Въпреки, че вкусът не е толкова приятен, вие ще започнете да виждате забележими резултати само след няколко седмици. Добре е да ограничите използването на сода за хляб върху вашите зъби до няколко пъти в месеца, тъй като содата може да навреди на вашия емайл, ако се използва твърде често.

 

Кокосово масло

 

Макар и не толкова популярно като ягоди или лимони, кокосовото масло е чудесно за намаляване натрупването на плака и жълто оцветяване по зъбите. Лауриновата киселина, която е намерена в кокосовото масло е активната съставка за тази процедура. Започнете със супена лъжица кокосово масло, оставя се да се размекне в продължение на няколко минути и след това се жабурете за още няколко минути. Изплюйте маслото и изплакнете с топла вода. Продължете с нормалното си миене на зъбите.

 

Тези средства ще ви помогнат за по-здрава, по-бяла и по-щастлива усмивка. Въпреки, че няма да видите резултати в продължение на поне една седмица, вие ще спестите пари, които бихте похарчили за купуване на неефективни избелващи продукти от магазина. Добра идея е да се консултирате с вашия стоматолог преди да използвате всякакви методи зъби за избелване, независимо дали те са купени продукти, професионални терапии или домашни средства.

 

Свързани статии:

Храни, които избелват усмивката по естествен начин

Как да запазим ослепително бяла усмивка

Пастата за зъби – информиран избор

Етерично масло от лимон подобрява здравето и красотата

Вредна ли е сода бикарбонат и за какво да я използваме?

Направете си цялостно лечение със сода

 

Автор: biopogled.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Как да се справим по време на цикъл?

Как да се справим по време на цикъл?

Следваща статия
Яжте тези храни, за да намалите инсулиновата резистентност

Яжте тези храни, за да намалите инсулиновата резистентност

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар