Блог

Надзорния съвет на Здравната каса ще иска актуализация на бюджета

На свое заседание от 15 октомври 2013 г. Надзорният съвет (НС) на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) взе решение - предвид очертаващия се до края на годината недостиг в бюджета на касата за болнична медицинска помощ и медицински изделия, да заплати за м. септември т.г. направените разходи от лечебните заведения за болнична медицинска помощ и медицински изделия до 80%. 

Разходите на болниците ще бъдат разглеждани всеки месец до края на годината от НС на НЗОК и ще бъдат компенсирани в зависимост от финансовите възможности на институцията. 

Надзорният съвет прие да бъде изготвено предложение до министъра на финансите чрез министъра на здравеопазването за актуализация на бюджета на НЗОК в размер на 150 млн лв. – колкото е дефицитът в средствата за болнична медицинска помощ и медицински изделия за 2013 г.

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
снимка: www.logotypes.us, www.websbook.com
Предишна статия

Кажи ми колко пикаеш, за да ти кажа дали са ти здрави бъбреците

Следваща статия

Красива усмивка – пресметнете с формула!

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар