Блог

Може ли древната терапия „взиране в слънцето“ да помогне за активиране на калцифицирана епифизна жлеза?

Може ли древната терапия „взиране в слънцето“ да помогне за активиране на калцифицирана епифизна жлеза?

Донякъде необичаен и отдавна забравен протокол на изцеление, който датира от хиляди години се завръща в съвременния ден. Застъпници твърдят, че може значително да помогне за подобряване качеството на съня, повишаване на енергийните нива, подобряване на зрението, повишаване на ендокринното здраве и може би най-интересното е, че „декалцифицира“ епифизата.

 

Техниката е известна като „взиране в слънцето“ или „ядене на слънце“ и датира от повече от 2000 години от древна Индия. Чрез взиране в слънцето, за кратки интервали всеки ден, в определени часове през деня, твърдят застъпници, взиращите се в слънцето получават универсална енергийна сила, която задвижва целия живот. „Яденето“ на слънце, с други думи, се казва, че буквално влива енергия в клетките в тялото.

 

„Взиране в слънцето, техника, известна още като „ядене на слънце“, е стриктен режим на постепенно влизане на слънчева светлина в очите ви в определени периоди от деня“, обяснява Earth Clinic „. Целта при прилагането на практиката е да се гледа към слънцето в периодите на най-ниския ултравиолетов индекс, които се случват при изгрев и залез всеки ден.“

 

Благоприятното въздействие на тази практика може да бъде драматично в зависимост от индивидуалния здравен статус на човека, с резултати, вариращи от намалена болка и подобрена познавателна способност до физическо изцеление и разширяване на съзнанието. Голяма част от това има нещо общо с начина, по който енергията от слънцето помага за декалцификация на епифизната жлеза.

 

Флуорид, живак, пестициди и други все допринасят за калцификация на епифизата

 

Някои я смятат за „седалището на душата“ или „третото око“ на организма – епифизната жлеза е малък орган, който произвежда хормони, разположен дълбоко в мозъка. Тя е отговорна за производството на мелатонин, производно на серотонин, който регулира графика сън-събуждане на организма, известен още като циркаден ритъм. Спокойният сън е абсолютно жизненоважен за здравето, което означава, че оптималното функциониране на епифизната жлеза също е от съществено значение.

 

Но много хора днес страдат, често несъзнателно, от „калцирана“ епифизна жлеза, която по същество е затворен магазин, поради продължително излагане на флуорид, хранителни добавки, рафинирана захар, радиация и множество други отрови. Med-Health.net изброява следните вещества като фактори в калцификацията на епифизната жлеза:

  • Халогениди като бромид, флуорид и хлор;
  • Синтетичен калций от преработени храни и евтини калциеви добавки;
  • Чешмяна вода, която освен флуорид съдържа токсични вещества като лекарствени остатъци;
  • Живак, който все още се добавя в многодозовите противогрипни ваксини;
  • Пестициди като Раундъп (глифозат), който вече присъства в храната, водата и околната среда;
  • Изкуствени подсладители като аспартам (Equal), сукралоза (Splenda) и захарин (Sweet’N Low);
  • Ароматизатори за въздух като приставки на Glade, които са пълни със синтетични аромати;
  • Алкохол.

 

Стъпки, които можем да предприемем, за да декалцифицираме епифизната жлеза включват добавки MSM (Метилсулфонилметан), Активатор X (Витамин K1/K2), бор, мелатонин, йод, сурово какао, лимонена киселина, чесън, дестилирана вода и ябълков оцет. Повече за това тук: Med-Health.net.

 

Друго мощно лекарство за декалцификация на епифизната жлеза е взиране в слънцето, деветмесечен протокол, който е:

 

1) Изберете безопасен период на деня (повече за това на английски тук), или изгрев или залез, и се взирайте в слънцето в продължение на 5-10 секунди. Правете това всеки ден в продължение на девет месеца, като добавяте 5-10 секунди в ежедневната си сесия на взиране, докато в крайна сметка достигнете  максималната сесия на взиране от 44 минути.

 

2) След достигане на максималната сесия на взиране от 44 минути, започнете да ходите боси в продължение на 45 минути дневно в продължение на цели шест дни наред с вашите 44-минутни сесии от взиране в слънцето.

 

3) След шест дни, продължете да ходите боси за 45 минути дневно, за да поддържате това, което сте постигнали.

 

Пълният протокол, както е публикуван в Earth Clinic, включително как да се взирате безопасно в слънцето, без да увреждате очите си, можете да намерите на английски тук: EarthClinic.com.
 

Свързани статии:

Събуждане на третото око – как да пречистим епифизната жлеза

Как да изчистим тялото си от отровни флуориди

Проф. Неумивакин: Пийте вода, ако искате да сте здрави! Диабет и рак са измислени заболявания - всички болести са лечими

Как да се пречистим от тежки метали с кориандър

Йога практики, с които да увеличим интелектуалния си потенциал

 

Автор:  biopogled.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Косата плаче за мазничко

Косата плаче за мазничко

Следваща статия
Опасностите на метаболитния синдром

Опасностите на метаболитния синдром

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар