Блог

Лесно и без глад отслабвате с протеинова диета

Лесно и без глад отслабвате с протеинова диета

Една от най-ефективните и резултатни диети за бързо и трайно сваляне на килограмите е популярната протеинова диета. Тя се прави за 28 дни и с нея се смъкват между 8 и 10 килограма в зависимост от това колко тежите и колко трябва да свалите.

 

Преди години именно с този хранителен режим се вталиха доста хора от шоу бизнеса. Тя е много ефикасна, но се прави само няколко пъти в живота – най-много 3-4 пъти, и то през период от 3-4 години.

 

Основните храни в популярната протеинова диета, които се консумират, са месо, риба, зеленчуци и яйца. Отслабват се между 8 и 10 килограма почти без да се усети глад, напрежение или раздразнителност. В тези 28 дни изцяло се променя метаболизма на тялото. Хубавото на този хранителен режим е, че може да се прави дори и през зимата.

 

От менюто се изключват задължително въглехидратите. Затова не бива да се консумират такива продукти като хляб, картофи, ориз, всякакви сладкиши, плодове, захарни изделия. Не се консумират и млечни произведения, защото и те съдържат въглехидрати – мляко, сирене, кашкавал, извара. Забранени са и подсладителите.

 

Популярната протеинова диетата се прави точно 28 дни, през които се яде месо във всякакви варианти – печено, пържено, варено, задушено. Можете да ядете всякакво месо без ограничение – пилешко, телешко, свинско, овче месо. Количествени ограничения няма.

 

Забранени са салами, кренвирши, колбаси и пр., тъй като те са пълни със соя, подсладители, стабилизатори и други вредни вещества и най-важното – забавят отслабването. Може да ядете изделия от кайма, но за целта трябва тя да е смляна пред очите ви и да не съдържа други подобрители.

 

Рибата също може да се яде във всякакви варианти и количества. Зеленчуците се ядат пресни, на салати, на пара. Яйцата – също. Могат да се използват всякакви подправки – олио, зехтин, оцет, лимон, сол, пипер и т. н.

 

Най-важното е да пиете много вода – поне 2,5 литра на ден, за да изчиствате организма си, тъй като прекалено много протеини и белтък ще приемате цели 28 дни. Не се препоръчва употребата на алкохол, най-много по една чаша сухо бяло вино на ден.

 

Резултатите идват още след първата седмица, след което отслабването се забързва без дори да се усетите, особено онези от вас, които имат повече наднормени килограми. След приключването на 28-те дни, задължително се минава на разделно хранене за две седмици, за да задържите постигнатите резултати за 3 години напред. Успех!

 

Свързани статии:

За месец ще свалите 10 килограма с протеинова диета

5 прости тибетски упражнения за отслабване и подмладяване

Опитайте няколко много ефикасни рецепти за отслабване с билки

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Имате камъни в бъбреците - тези природни методи ще Ви помогнат

Имате камъни в бъбреците - тези природни методи ще Ви помогнат

Следваща статия
Ананас и куркума - мощно противовъзпалително смути

Ананас и куркума - мощно противовъзпалително смути

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар