Блог

Кой не обича бира?! 4 причини да я обикнете още повече

Кой не обича бира?! 4 причини да я обикнете още повече

Преди време публикувахме статията 9 здравословни причини да пиете бира. Сега ще добавим, че става за правене на прически (ако можете да изтърпите миризмата). В допълнение бирата (разбира се това важи в много по-голям сила за „живата бира“ – без консерванти и добавки) носи много ползи за здравето и красотата пише inews.bg. Ето още 4 от тях:

 

Подобрява кожата

Бирените СПА процедури са популярни в Австрия, Германия и Чехия, където клиентите се потапят в тъмна бира. "Бирата действа много добре на кожата, заради витамините и маята", споделя един от собствениците на подобен център. "Тя едновременно почиства и подхранва кожата". Някои от салоните предлагат маски за лице направени от смелени хмел и малц, и добавени мед и топено сирене.

 

Отпуска краката

Ако не можете да си позволите цяла вана с бира, се препоръчва потапянето само на краката в леген или голяма купа. Това ще ги успокои. Предимствата идват от охлаждането и тонизирането, а недостатък е лепкавото усещане след това.

 

Бутилката става за масажи

Масажирайте ходилата си, като стъпите с крака на бутилка и я местите напред-назад. Друг вариант е да я поставите между плешките и опрете гръб о стената. Остава само да се раздвижите наляво-надясно. "Натискът отпуска мускулната тъкан и стимулира притока на кръв към зоната", твърди един рехабилитатор. Разбира се това е валидно и за въздържателите, които могат да използват всякаква бутилка.

 

Подобрява самочувствието

И най-накрая, но не на последно място. Пиенето на бира, дори безалкохолна такава, доказано повишава самочувствието. Проучването било сред пиещи бира и въздържатели. Половината от пиячите били подлъгани, че тяхната бира е обикновена (докато всъщност била безалкохолна). Въпреки това те се възприемали за духовити, забавни, интелигентни и хубави, също като пиещите алкохолна бира.

 

Още:

Как да забавим побеляването на косата

Как да повишим тестостерона по естествен начин

5 мистериозни болки, които не трябва да пренебрегваме

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
снимка: http://pngimg.com/
Предишна статия
Какво казва урината за вашето здраве

Какво казва урината за вашето здраве

Следваща статия
Лекари изследват ефекта от лимон със сода - могъщата лечебна комбинация против рак

Лекари изследват ефекта от лимон със сода - могъщата лечебна комбинация против рак

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар