Блог

Кога и по колко да пием вода

Кога и по колко да пием вода

Необходимостта от пиене на вода в обем между 1,5 до 3 л дневно е обяснимо. Водната среда е преобладаващата част от теглото ни. Всички обменни процеси се осъществяват в течна среда. Ако снабдяваме организма си с достатъчно вода и той ще работи както трябва. Проф. д-р Иван Неумивайкин, който се е грижел за здравето на космонавтите в продължение на 30 години, казва:

 

Когато пиете вода по време на ядене, вие сте направили всичко възможно тя да не се преработи.

 

Стомашният сок съдържа солна киселина, която разгражда попадналата в стомаха храна. Установено е, че за преработка на хляба са необходими около половин час, максимум до един. Тогава концентрацията на солната киселина е сравнително слаба. За разграждането на месо, риба, яйца се изискват 2 до 3 часа под въздействието на по-концентрирана солна киселина. Пържената и мазната храна изискват около 4 часа.

 

Ако пиете вода по време на хранене, разреждате концентрацията на солната киселина.

 

По този начин се затрудняват сложните биохимични процеси, които протичат в стомаха, поради разредената концентрация на солната киселина. Храната започва да гние и тези токсични субстрати се всмукват от клетките на червата. Разбира се, че черният дроб и бъбреците имат детоксикираща функция, но когато редовно храната вместо да се асимилира под формата на пълноценни хранителни съставки, се абсорбира като токсини. Резултатите са различни хронични болести.

 

Тези практични препоръки да се пие много вода, но не по време на хранене се отнасят към правилата на здравословния начин на живот и са лесно изпълними.

 

Свързани статии:

Седем здравословни тайни на водата

Жива вода - как се прави?

Започнете деня със здраве – медена вода

 

Автор: ladyzone.bg

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Ако бащата е умен, не е гаранция, че детето няма да е глупаво

Ако бащата е умен, не е гаранция, че детето няма да е глупаво

Следваща статия
Какво е това колаген?

Какво е това колаген?

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар