Блог

Кашуто ни прави по-здрави

Кашуто ни прави по-здрави

Кашуто ни прави много по-здрави, отколкото си мислим. То присъства все по често на родната ни трапеза. Познато ни като ядка, то всъщност представлява костилка на круша или също наричана ябълка, растяща в Индия. 

 

Кашуто, освен невероятен вкус, е заредено и с множество ползи. То е богато навитамините А, В2, В1. В него се откриват още белтъчини, въглехидрати и желязо. Това превръща тези ядки в подходяща добавка за всеки хранителен режим.

 

Ядките - не само вкусни, но и много полезниЗа добра кожа, понижаване на холестерола, срещу преумората и устойчива нервна система

 

Доказано е, че едва 60 г кашу седмично подобрява и поддържа функциите на сърдечно-съдовата система. Освен това редовният му прием понижава нивата на лошия холестерол и подобрява функциите на кръвоносните съдове. 

 

Най-големи количества желязо се съдържат в суровото кашу. То подпомага циркулацията на кръвта, като подпомага дистрибуцията на кислород в тъканите. 

 

Кашуто е препоръчано да се хапва, когато поддържате фитнес програми. Една от най-ценените функции на кашуто е способността му да елиминира раковите заболявания и процесите на стареене.

 

В същото време стимулира производството на основният пигмент меланин в кожата и косата. Освен това, тестове доказват, че приемът му може да нормализира нарушенията в съня при жени в менопауза.

 

В ядките на кашуто има висока енергийна плътност и голямо количество калории. Поради това с приемът му не трябва да се прекалява.

 

Свързани статии:

Шам фъстъкът може да помогне да избегнете диабет

Пробвайте диета с орехи за перфектна фигура

 

Автор: ladyzone.bg

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
elementsforlife.co.uk
Предишна статия
Царската билка босилек – лекарство и подправка в едно

Царската билка босилек – лекарство и подправка в едно

Следваща статия
Полезни ли са малините и за какво

Полезни ли са малините и за какво

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар