Блог

Как да се лекуваме според зодията си

Как да се лекуваме според зодията си

Здравето се влияе от звездите и астролозите са установили, че от знакът, под който сме родени, зависи от какво и как боледуваме, както и как да се лекуваме. Вижте кои са слабите си места според хороскопа ви и научете как да се пазите.


 

ОВЕН


 

Овните обикновено пренебрегват симптомите на започващо заболяване. Те обичат да изкарват болестите "на крак", което обаче не отминава без последствия. Симптомите обикновено са ясно изразени и в повечето случай не е трудно да се постави диагноза. Овните често страдат от травми поради недостатъчна предпазливост. Най-уязвимото им място е главата. Често ги наляга мигрена, получават световъртежи и кръвоизливи от носа, имат проблеми и със съня.


 

ТЕЛЕЦ


 

Телците пренебрегват лечението и профилактиката – понякога поради мързел, друг път с надеждата, че ще им мине и така. Често пъти вземат мерки, едва когато болестта е вече напреднала. Това се задълбочава и от търпението им и страха от промени. Слабото им място е гърлото. За да съхранят здравето си, Телците се нуждаят преди всичко от спокойна и приятелска обстановка и редовно добро хранене.


 

БЛИЗНАЦИ


 

Главната опасност за представителите на този знак е преразходът на енергия. За Близнаците е характерно несъответствие между желанието да успеят във всичко и физическите им възможности. Най-уязвимите им места са белите дробове, ставите, черният дроб и кожата. Има и още един момент: Близнаците в никакъв случай не бива да се увличат от диети и още повече от гладуване. Това крие опасност от нарушения на нервната и ендокринната им система.


 

РАК


 

Главният източник на болести при Раците е собствената им психика. Вечната им неудовлетвореност поражда стрес, който води след себе си какви ли не болежки - неврастения, храносмилателни разстройства, гастрити, язви... Общо взето, най-често страда стомахът. Той е най-уязвимият орган на представителите на този знак. За Раците най-добре е да се лекуват с методите на народната медицина и в частност, с билки.


 

ЛЪВ


 

За Лъвовете е характерно, че се хвърлят във всичко с главата надолу. Могат да забравят да ядат, да спят, да почиват а, в същото време дългият сън е най-необходимото условие за здравето им. При тях страда гръбначният стълб и сърдечно-съдовата система. Лъвовете прекарват заболяванията тежко, с висока температура или кръвно налягане. Те не понасят дълго да са на легло, което често води до преждевременно спиране на лечението.


 

ДЕВА


 

Ако някой от знаците се грижи за своето здраве, то това е Девата. Хигиена, диета, здравословен начин на живот – всички тези понятия са измислени без никакво съмнение от тях. Навярно единственото оплакване, което Девите могат да получат, ще е свързано с червата, които са чувствително място за този знак. За Девата, както и за Рака, най-важното е логичното убеждение в това, че те са здрави, че никакви болести не са в състояние да ги надвият.


 

ВЕЗНИ


 

Най-уязвимите места на Везните са гръбначният стълб и бъбреците. Почти всичките им заболявания започват с болки в бъбреците и мигрена. За Везните това е сигнал да си направят пълни изследвания – болестта може да се крие навсякъде, просто бъбреците най-рано от всички други органи чувстват тази дисхармония. Жените Везни трябва да отделят внимание на гинекологичните проблеми и в никакъв случай да не ги изоставят.


 

СКОРПИОН


 

Грешката на повечето Скорпиони е, че често прибягват до самолечение. Най-податливи на инфекции са половите органи. Много важна роля в поддържането на здравето на Скорпиона играе сексуалната сфера. Когато там всичко е в ред, то и останалите органи и системи работят като часовник. Ако сексуалният живот на Скорпиона не е подреден, то почти сигурно е, че и всичко останало не е в границите на нормалното.


 

СТРЕЛЕЦ


 

Главният проблем на Стрелците е, че нямат мярка за нищо. Практически всичките им болести са с представка "пре-": преяждане, нервно пренапрежение, преумора... Те често страдат от наднормено тегло, хипертония, склонност към инсулти и инфаркти. Най-важният фактор за успеха на лечението е доверието и уважението на Стрелците към доктора. Добре е, ако той има научна степен, изглежда солидно и "академично".


 

КОЗИРОГ


 

Обикновено в детството си боледуват много, но с възрастта придобиват издръжливост. Най-много от всичко Козирозите трябва да се страхуват от счупвания, скъсване на ставни връзки и травми на колената. Козирозите са много неприятни пациенти – имат своя система за поддържане на здравето, често пъти доста различна от официално признатата медицина. При това много трудно възприемат чуждото мнение, дори това на лекарите.


 

ВОДОЛЕЙ


 

Заболяванията им много често протичат по необичаен начин и е трудно да им се постави диагноза. При Водолеите болестите се проявяват внезапно, макар че причините, които ги предизвикват, са се трупали в продължение на дълго време. За представителите на този знак е характерно постоянно нервно напрежение. Слабото им място е кръвоносната система. Много често страдат от разширени вени, отичане на краката и схващане.


 

РИБИ


 

Голяма част от болестите им са предизвикани от самовнушение. Независимо от тревогата им за здравето, те често не предприемат никакви стъпки към лечение. Към типичните заболявания на Рибите могат да се отнесат отоци, гъбични заболявания, конюнктивити. Освен това организмът им е склонен да събира слуз, например в белите дробове. Много болести при тях започват от краката - от простуда до плоскостъпие.


 

Източник: horoskop.snews.bg


 


 

Още:


 

Изхвърлете мазнините от организма със СПА вода (рецепта)


 

Още 22 тайни и съвети за живота – номер 16 е просто задължително


 

За ползите от пъпеша (пречистващи режими и диета с пъпеш)


 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Внимание! Канцерогенно вещество в кафето, пържените картофи и бебешката храна

Внимание! Канцерогенно вещество в кафето, пържените картофи и бебешката храна

Следваща статия
72 годишна жена изглежда на 30 г. – разберете каква е нейната тайна

72 годишна жена изглежда на 30 г. – разберете каква е нейната тайна

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар