Блог

Етерично масло от лимон подобрява здравето и красотата

Етерично масло от лимон подобрява здравето и красотата

Етеричното масло от лимон е доста популярно напоследък, тъй като хората откриват повече за неговите употреби за подобряване на здравето, а също, и че е много ефективно средство за красота. Това масло е известно със своите детоксикиращи свойства и според проучване, публикувано в списание Experimental Microbiology, неговите активни компоненти го правят един от най-силните антимикробни етерични масла. Аюрведическата медицина отдавна използва етерично масло от лимон в лечебните си традиции, заради неговата сила и тя е била използвана за различни заболявания, вариращи от леки до тежки. Прочетете, за да откриете пет важни начини, по които лимоновото масло може да се използва за подобряване на здравето и красотата.

 

Избелване на зъби

 

За наистина бели зъби и добро здраве на устата не се доверявайте на търговските пасти за зъби, а си направете една у дома. За да направите това, просто смесете сода за хляб, етерично масло от лимон и кокосово масло, и търкайте върху зъбите в продължение на 2 минути. Това избелва и почиства зъбите по естествен път и така избягвате флуорида и други нежелателни съставки, които често се съдържат в търговските пасти за зъби.

 

Почиства мазнини от ръцете

 

Дейности, като ремонтиране на кола или велосипед, могат да доведат до натрупване на масло и други нечистотии по ръцете. За да разрешите този проблем, просто добавете етерично масло от лимон към сапуна. То ще ви помогне да се справите с греста и наистина ще почисти и дезинфекцира ръцете, без да ги изсушава.

 

Почистете лицето

 

Редовната употреба на лимоново масло на лицето може да остави кожата мека и тена перфектен. За да се постигне това, смесете лимоновото масло със сода за хляб и мед, и използвайте редовно. Това ще помогне да се изгладят пъпки, а антимикробните ползи на меда и лимона, ще убият бактериите, които са основната причина за акне.

 

Отслабване

 

Една от най-атрактивните употреби на лимоновото масло е като добавка за отслабване. За да извлечете ползите от него, просто добавете няколко капки от това етерично масло към вода три пъти на ден и пийте. Лимонът съдържа активни съставки, които стимулират обмяната на веществата и ви помагат да намалите теглото си по-лесно.

 

Повишаване на имунитета

 

Поради това, че лимоновото масло е естествено антимикробно средство и антиоксидант, то наистина поддържа здравето на имунната система и прави по-малка вероятността да се развият инфекция или заболяване. Той също така постига това чрез стимулиране на добрата циркулация в лимфната система, която играе голяма роля в имунната защита на организма.

 

С една дума, етеричното масло от лимон е изключително гъвкаво и ефективно. Това са само някои от начините, по които лимоновото масло може да се използва, за да донесе ползи за здравето и красотата. Възможно е също така да се експериментира с това масло у дома и да се намерят други начини, по които може да се окаже от полза.

 

Свързани статии:

Какво можем да лекуваме с лимон

Комбинацията от лимон и сода може да спаси човешки живот

Рецепта с чесън и лимон: перфектна за прочистване на артериални блокажи

Лимон, зехтин, мед: мощна смес, която разтваря камъни в бъбреците и убива глисти

 

Автор: biopogled.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Никакви салами, кренвирши и суджуци за децата до 3 г.

Никакви салами, кренвирши и суджуци за децата до 3 г.

Следваща статия
Личи лекува болести, кората се прави на чай

Личи лекува болести, кората се прави на чай

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар