Блог

Емил Манолов: Шунгитът ни пази от всички вредни лъчения и магии

Емил Манолов: Шунгитът ни пази от всички вредни лъчения и магии

Емил Манолов е от Велико Търново, бивш полицай, който преди години напуска службата в търсене на свой бизнес. Неочаквано го открива в един невероятен минерал с уникални защитни и лечебни качества и черен цвят. Нещо повече, с бизнеспроект, свързан с този необичаен камък, търновецът успява да спечели европейско финансиране и да открие свое малко предприятие. 

 

– Г-н Манолов, какъв е този необичаен черен камък, от който изработвате медалиони, пирамиди и други предмети и ги предлагате като здравословни продукти?

- Това е един необикновен минерал, наречен шунгит, среща се единствено в Република Карелия. Има уникални свойства. Според учените възрастта на шунгита е 2 млрд. години. В основата си той е изграден от въглерод. Външно прилича на каменни въглища, но лежи в земните пластове, сформирали се тогава, когато на Земята не е имало живи организми, а само протобактерии, които са живеели в безкислородна среда. Затова за произхода на шунгита има различни версии. Някои учени предполагат, че в пликтоводните заливи на древното море останките от тези микроскопични примитивни организми са се смесили с морските отлагания и в тази среда се е образувал шунгитът. Други пък смятат, че шунгитът е част от гигантски метеорит, донесъл на земята част от планетата Фаетон, където някога е съществувала кислородна форма на живот. Трети изследователи пък споделят хипотезата, че тази скала има вулканичен произход.

 

- Разбирам, че става дума за уникален и рядък минерал, но какво общо има той със здравето?

- Научно доказано е, че шунгитът има изключително силна енергия и защитава живите организми от вредните електромагнитни вълни и геопатогенни излъчвания. Сигурно сте чували за линиите на Хартман- те представляват геобиологична мрежа, покриваща цялата Земя. Разположени са от север на юг през 2 метра една от друга и от изток на запад – през 2,5 метра, като е почти невъзможно да ги избегнем. Ако върху местата, на които най-често стоим или лежим, тези линии се пресичат, рискуваме да заболеем, увреждат се най-вече частите и органите на тялото, изложени на въздействието на тези биопатогенни зони. Шунгитът обаче може да ни предпази от тяхното вредно влияние. Твърди се дори, че предпазва от урочасване и магии, става дума вероятно за негативната енергия, която някои хора излъчват, съзнателно или не.

Удивително е, че този камък поглъща и убива всичко, което вреди на хората и животните, а всичко полезно за тях – възстановява и концентрира.

Той хармонизира енергиите в организма и отпушва, ако е имало запушени чакри. Така енергията започва отново да протича свободно през енергийните канали, засилва се имунната система, което ни прави по–здрави и работоспособни. Смята се, че шунгитовата вода е идеално профилактично и лечебно средство срещу редица заболявания.

 

- На какво се дължат тези уникални качества на шунгита?

- Учените са открили, че те се дължат на фулерените.

 

- Какво е това?

- Доскоро на учените бяха известни само три алотропни форми на въглерода – диамант, графит и карбон, последният получен изкуствено. Но сравнително скоро те откриха фулерените – четвъртата алотропна форма на въглерода. Фулеренът се състои от 60 или 70 въглеродни атома, свързани в кристална форма, която наподобява футболна топка. В кухината на тази молекула има вакуум, което е уникално. Именно тази структура допринася за необикновените химични, физични и лечебни свойства на шунгита.

Фулерените са открити през 1985 година от научен екип, който търси дълговерижни въглеродосъдържащи съединения в звездния прах. Докато учените се опитват да симулират условията на високо налягане с високи температури, необходими за образуването на звезди, откриват фулерените. За това откритие трима учени от този екип-Смоли, Кърл и Крото, получават 11 години по-късно Нобеловата награда по химия.

Днес фулерените се използват в нанотехнологиите за получаване на нови материали с непознати досега физични и химични свойства. Учените смятат, че фулерените откриват нови преспективи пред фармаколозите и биолозите, тъй като кухината в сферичните фулерени може да се използва за пренасяне на хормони, антибиотици, витамини и дори генетичен код из човешкото тяло. Правени са експерименти с плъхове. Те са инжектирани с голямо количество фулерени С 60, оказало се, че фулерените не са токсични, а животът на животните се увеличил двойно.

Учените смятат, че фулерените откриват нови преспективи пред фармаколозите и биолозите, тъй като кухината в сферичните фулерени може да се използва за пренасяне на хормони, антибиотици, витамини и дори генетичен код из човешкото тяло. Правят се опити за създаване на противоракови лекарства на база на водноразтворими съединения, съдържащи фулерени, вградени в радиоактивни изотопи. Въвеждането им в кръвта ще помогне избирателно да се въздейства върху туморните клетки и ще се попречи на разпространението им.

 

- За да започнете бизнеса с шунгит, сте използвали европейски средства. Споделете как се случи това?

- Чух по телевизията за ОП „Развитие на човешките ресурси” , схема „Насърчаване стартирането на проекти за развиване на самостоятелна стопанска дейност“, по която се осигурява начален капитал от 20 000 лева на безработни за стартиране на собствен бизнес. Записах се в Бюрото по труда. Трябваше да напиша проект. Първо мислех той да бъде свързан с клиноптилолита, най-качествения вид зеолит, който се намира в Родопите. Съветвах се с учени от БАН от Института по минералогия и кристалография, обиколих различни институции и установих, че с това не може да се справи една току-що прохождаща фирма. Също разбрах, че у нас има закон още от времето на социализма, който забранява влагането на този минерал в хранителни добавки, дори в минамални дози. За да се регистрира и пусне законно на пазара такава хранителна добавка, биха ми били нужни години за изследване, поне 30 000 лв. разходи и нещо немислимо – да накарам депутатите да променят закона само заради мен.

Отказах се от първоначалната си идея и се разрових в интернет за нова. Така попаднах на шунгита и написах проект за създаване на предприятие за производство и услуги в сферата на защитата от електромагнитни вълни и биопатогенните зони. Искам да подчертая, че не продавам шунгита като хранителна добавка, а само като минерал.

 

 

- С какво точно се занимава фирмата ви, само с търговия на шунгит ли?

- Не, фирмата ми е научно-производствено предприятие „Булман- Шунгит” ЕООД. Внасям големи късове шунгит от Карелия, а след това ги обработвам, като правя бижута, пирамиди и други предмети, които продавам на едро у нас и в чужбина. Предстои да предложа и нещо ново за първи път у нас и в света, като продукти за директна консумация, което ще оставя като изненада за българския потребител.

Работим съвместно с български учени за създаване на иновативни продукти и намиране на нови приложения на минерала. Мисля отново да кандидатствам за европейско финансиране, защото вече имам право да участвам, примерно по програма за иновации за сума в размер до 200 хил. лева. Ако бъда одобрен, ще разширя дейността си и ще закупя апаратура и машини за производството, за да умножа предлаганите услуги и изделия. Така, наред с изграждането на шунгитови стаи за СПА-центровете, ще мога да предложа допълнителни услуги за бизнеса и населението за защитата на производствени помещения, офиси и жилища от електромагнитните вълни и излъчванията от геопатогенните зони.

 

 

- Как може да се разбере кое помещение се нуждае от обезвреждане?

- Човекът няма как да се скрие от електромагнитните вълни, които са навсякъде около нас. От геопатогенните зони също не можем да се скрием, защото се излъчват във височина и преминават дори през железобетонни конструкции. Всяко помещение може да се замери и с багети, с помощта на които се търсят природни богатства и водизточници. С тях може да се засичат и линиите на Хартман, но аз не работя с багети. Разчитам на апаратура, на която със сигурност мога да се доверя, а също и клиентите ми.

 

 

- Как се използва шунгитът за изолиране на помещенията от влиянието на геопатогенните зони?

- Ако става дума само за изолиране на малък периметър, само на работното място, например пода под стола, могат да се поставят плочи шунгит. За цялостна изолация има специални смеси със шунгит за мазилка и подова замазка. Смлян шунгит се слага в другите строителни материали, това например се прави във Финландия. Ефектът не е фантастика, а е реално научно доказан.

 


- Колко шунгитовите плочки защитават от вредното лъчене на GSM-те?

- Замерванията показват от 75 до 90 % защита, зависи дали апаратът е отдалечен или прилепен към ухото. Един интересен експеримент, без специално замерване дори, доказва високите екраниращите свойства на шунгита. В три различни инкубатора поставили по 98 яйца. В първия нямало нищо друго освен яйцата, във втория дабавили и мобилен телефон, в третия – освен яйца и звънящ телефон бил добавен и шунгит. След 21 дни в първия инкубатор 10 % от яйцата се оказали запъртъци, във втория – те били цели 80 %, а в третия – само 9 %.

 

- Знаят ли хората за полезните качества шунгита или тепърва им обяснявате?

- Проблемът е, че този минерал все още не е добре познат за България. За първи път в ефира българите чуха за него от д-р Мария Папазова в предаването на Гала „На кафе”. На Запад и Изток обаче той отдавна е популярен. Често пирамидки от шунгит могат да се видят в лекарски и зъболекарски кабинети. Във Военно-медицинската академия в Санкт Петербург лекарите изолирали специално лечебно помещение с шунгитови плочи. Ефектът върху болните надминал очакванията им- само след една нощ в тази стая хората със сърдечна недостатъчност и психични разстройства получили невероятно облекчение. В такова помещение са лекували и децата, пострадали от терористичния акт в Беслан през 2004 г. Престоят им в шунгитовата стая се е отразил отлично на състоянието им, което е изумило лекари и психолози.

 

 

Свързани статии:

Сложете си саксии с папрат, за да неутрализирате вредните лъчения у дома

Как лесно да се предпазим от радиационно облъчване при изследвания

 

Автор: zdravedae.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Десет ценни съвета, за да запазим младостта и здравето

Десет ценни съвета, за да запазим младостта и здравето

Следваща статия
6 неща, които ми се иска да знаех преди да започна да тренирам

Инес Субашка: 6 неща, които ми се иска да знаех преди да започна да тренирам

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар