Блог

Екстракт от гроздови семена, по-ефективен от химиотерапия при напреднал рак

Екстракт от гроздови семена, по-ефективен от химиотерапия при напреднал рак

За пациенти, които са изправени пред диагноза от животозастрашаващ рак, препоръчителното лечение често може да бъде толкова потенциално вредно за здравето, колкото и самото заболяване. Но за много от тези пациенти научни изследвания показват, че естественото лечение с екстракт от гроздови семена може да държи ключа към забавяне  растежа на раковите клетки, без опасните и смъртоносни странични ефекти от химиотерапията и радиацията.

 

В действителност, някои от самите качества, които позволяват на определени ракови клетки да се противопоставят на традиционните терапии, могат да ги правят особено податливи на лечение с натурален екстракт от гроздови семена. В действителност, открития предполагат, че ползите растат с по-напреднали стадии на рак.

 

Конвенционалните „лечения“ никога няма да лекуват рак

 

Това не е самозалъгване: ползите от екстракт от гроздово семе притежават клинично значение. За съжаление, пациентите с рак често биват карани да започват радикални и инвазивни процедури – включително хирургия, лъчетерапия и химиотерапия – веднага след диагноза на рак. И, за съжаление, често се използват тактики на страх, за да забързат хората в рискови (неефективни) процедури – които могат да причинят вторични ракови заболявания по-късно в живота.

 

Нека сме наясно, въпреки че по-голямата част от здравното обслужване изтъква „важността“ от конвенционалните грижи, има малко доказателства, че приемането на тези вредни процедури, всъщност, може да спре или дори да забави развитието на раковите клетки.

 

Всъщност, едно проучване, публикувано през 2003 г., показа, че химиотерапията е била неефективна през изумителните 97 процента от времето. По-късни проучвания са установили, че химиотерапията причинява критични щети на ДНК на здравите клетки и че някои от лекарствата за лечение на рак действително карат раковите тумори да растат, понякога с обезпокоителни темпове. Въпреки нарастващата планина от доказателства, масовата медицинска общност продължава да налага химиотерапия и радиация като единствената надежда за пациенти с рак.

 

Съществуват много начини за естествено лечение на рак

 

Нека се изправим пред истината: Има значителни доказателства, че пациентите с рак страдат много, когато се подлагат на тези процедури, включително повишена честота на увреждане на органите, преждевременно стареене, сексуална дисфункция, невропатия, рецидив на рак и вторични ракови заболявания, проблеми със зъбите, диабет, ендокринни промени, умора, хипотиреоидизъм, загуба на паметта и инконтиненция, наред с други състояния.

 

За разлика от това, няма доказателства за вредни странични ефекти от използването на екстракт от гроздови семена. Разбира се, очевидното трябва да се каже, екстрактът от гроздови семена никога не трябва да се счита за „единственият начин“ за лечение на рак. За да се преодолее успешно ракова диагноза – човек трябва да разработи всеобхватен подход за премахване на нежеланите токсини, подхранване на тялото с висококачествени хранителни вещества и, разбира се, да се обърне внимание на всякакви други физически, умствени или емоционални проблеми като проблеми със зъбите, системни инфекции или хронични проблеми на гняв.

 

Чудесни новини за пациенти с рак: естествени, животоспасяващи алтернативи са на разположение днес

 

В списание Cancer Letters, публикация от декември 2012 разкрива, че екстрактът от гроздови семена е ефективен срещу рак на дебелото черво в опити с култивирани ракови клетки. Отбелязва се също, че ползите на екстрактът от гроздово семе се увеличават с по-напредналите стадии на рак.

 

Изследователи от Университета на Колорадо Скагс училище по фармация и фармацевтични науки, Аурора, са тествали влиянието на екстракт от гроздови семена върху клетъчни линии на колоректален рак в няколко етапа от заболяването. Те отбелязват увеличение в броя на противораковите механизми, открити в екстракта от гроздови семена, с напредващите етапи от рак. За разлика от това, химиотерапията е установена, че има намалена ефективност с напреднали стадии на рак.

 

Известно е, че биоактивните съединения, открити в екстракта от гроздови семена имат способността селективно да се насочват към някои видове ракови клетки. Изследването от 2012 г. показва, че много от същите мутации, позволяващи на колоректалните ракови клетки да метастазират и устояват на конвенционалните терапии, са самите аспекти, които ги правят чувствителни към лечение с екстракт от гроздови семена.

 

Подобно изследване, публикувано по-рано в списание Carcinogenesis установява, че и в клетъчни линии и миши модели, екстрактът от гроздово семе убива клетки от плоскоклетъчен карцином на главата и шията, без да уврежда заобикалищите здрави клетки. В публикувания документ авторите отбелязват, че екстрактът от гроздови семена създава неблагоприятна среда за растежа на ракови клетки.

 

Изследване, публикувано по-късно, през януари 2013 г., в списание Nutrition and Cancer, открива, че екстрактът от гроздови семена е също ефективен при лечение на рак на простатата, докато проучване, публикувано през януари 2014 г., показва, че екстрактът от гроздови семена е ефективен срещу някои видове рак на белия дроб.

 

Конвенционалната онкология никога няма да признае истината за естествените терапии на рак

 

Положителните ефекти от използване на екстракт от гроздови семена, са показани, че се умножават с напреднали етапи на рак. Естествено, много хора ще се чудят „защо конвенционално обучените лекари не споделят тази информация с техните ракови пациенти?“ Защото това ще застраши съществуването им, и дори ако кажат нещо, те биха могли да загубят медицинското си свидетелство за предлагане на неконвенционален подход.

 

Проучването, споменато по-рано в тази статия – фокусиращо се върху колоректален рак, показва, че е необходима по-малко от половината концентрация екстракт от гроздови семена, за да се убият 50 процента от клетки с етап IV, отколкото е била необходима за да се реализират подобни резултати при рак от етап II.

 

Смята се, че за разлика от химиотерапията – която традиционно се насочва само към специфична мутация – екстрактът от гроздови семена е в състояние да се насочва към множество мутации. В действителност, колкото повече мутации са намерени в случай на рак, толкова по-ефективен може да бъде екстрактът от гроздови семена за лечение на раковите клетки.

 

Например, не е необичайно да откриете, че колоректална ракова клетка проявява над 11 000 генетични мутации. Поради това, ракът може бързо да стане резистентен към конвенционалните лечения, които могат да се насочват само към много ограничен брой мутации.

 

Констатациите дават нова надежда за пациенти с ракови заболявания, много от които няма да бъдат диагностицирани до напреднал стадий на заболяването, когато химиотерапията е най-малко ефективна. За разлика от вредните въздействия, документирани с конвенционалното лечение, учените не виждат никакви вредни ефекти от екстракта от гроздови семена.

 

Свързани статии:

Ароматното френско грозде потиска развитието на тумори

Консумирането на червено вино и грозде естествено подобрява паметта

Мечото грозде преборва алкохолизма (народни рецепти)

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Москов: Приватизацията се отмени, но ще й дойде времето

Москов: Приватизацията се отмени, но ще й дойде времето

Следваща статия
Спете като бебета с тези няколко билки за сън

Спете като бебета с тези няколко билки за сън

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар