Блог

Д-р Явор Владимиров: инвитрото става все по-евтино и по-безопасно

Д-р Явор Владимиров: инвитрото става все по-евтино и по-безопасно

През последните 10 години инвитрото е станало по-безопасно и по-евтино, но броят на двойките, които не могат да имат деца, нараства. Успеваемостта се е повишила средно с около 50%. Това заключава д-р Явор Владимиров, медицински директор на инвитро клиника "София". Д-р Явор Владимиров е "баща" на хиляди деца у нас, като само чрез инвитро процедури са заченати над 2000 бебета, съобщава inews.bg.


 

Броят на двойките, които не могат да имат дете, обаче се увеличава сериозно, категоричини са от клиниката. Жената ражда по-късно, след 30 години, поради професионалното си развитие и промяна в мисленето. Разлики има и в причините за женското безплодие. Променя се и мъжът. Ако преди 10 години при около 20% от случаите причината за стерилитет е била у мъжа, днес "виновни” са поравно мъжете и жените. Начинът на живот на съвременния човек – стресът, обездвижването, химизацията на околната среда – влияе върху възможността на родителите да имат дете.


 

И макар инвитрото да е направило за 10 години огромни крачки напред, все още съществуват някои погрешни схващания у пациентите: "безплодието е болест и не трябва с никого да се коментира", "стерилитетът се дължи изцяло на жената", "бременността от инвитро оплождане е по-рискова".


 

Лекарите дават три важни съвета на двойките: първо, да не отлагат решението си за дете, второ, да не се притесняват да споделят проблема си един с друг, с близки и с приятели – лечението винаги е лечение на двойката, а не на отделния партньор. И трето, да имат доверие в лекуващия екип. "Можем да решим проблема на всяка девета от десет двойки”, заключават оттам.


 

Още:

6 начина по които сексът укрепва здравето ви

Как да излекуваме кариесите си с натурални средства

18 психологически трика, които ще накарат хората да ви харесват повече. Номер 11 е просто велико

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
http://expertbeacon.com/
Предишна статия
Безплатни УНГ прегледи ще се проведат в Софиямед по случай международния ден на детето

Безплатни УНГ прегледи ще се проведат в Софиямед по случай международния ден на детето

Следваща статия
10 научно доказани неща, които ви правят по-щастливи

10 научно доказани неща, които ви правят по-щастливи

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар