Блог

Доц. Юлиянов: Високотехнологичните болници, отговарящи на световните стандарти, вече са реалност в България

Доц. Юлиянов: Високотехнологичните болници, отговарящи на световните стандарти, вече са реалност в България

Най-новата и високотехнологичната болница в България се намира в Стара Загора - МБАЛ „Св. Иван Рилски". Инвеститорите се гордеят, че във всички 18 отделения, хирургични блокове, лаборатории и ДКЦ кабинети в двете сгради на болницата разполагат с най-доброто от апаратурата на световните производители на медицинска техника, както и с едни от най-квалифицираните специалисти в страната. 

 

 

Апаратурата за елекрофизиологично лечение на животозастрашаващи сърдечни аритмии е уникална, а хирурзите и гинеколозите работят с последния модел 3D лапароскопска апаратура. Специалистите по гастроентерология и уши-нос-гърло разполагат с най-модерните ендоскопски навигационни системи. Скоро в отделението по „Съдова хирургия" са извършени първите операции с уникална за страната лазерна апаратура. Свръхмодерна е и техниката, с която разполага образната диагностика на болницата и т.н. 

 

 

Доц. Юлиянов е международно признат експерт в областта на коремната хирургия и онкология. Редактор и рецензент в редица престижни международни медицински издания като Frontiers in Oncology, Central European Journal of Medicine, European Journal of Cancer Care, Medical Science Monitor, Quantitative Imaging in Medicine and Surgery, World Journal of Hepatology и др.

 

 

Ръководител на Клиниката по Хирургия на Университетската болница в Стара Загора до април 2014г. Понастоящем ръководи Хирургията на високотехнологичната болница „Св. Иван Рилски" - Парк в Стара Загора.

 

 

Специализации по чернодробно-панкреатична хирургия, лапароскопска хирургия, онкохирургия на стомаха и дебелото черво, хирургия на саркомите и ГИСТ при водещи световни авторитети в САЩ, Великобритания, Белгия, Италия, Франция и др.

 

 

Екипът на доц. Юлиянов е разработил и извършил за първи път в света редица операции, намерили международно признание на страниците на водещи специализирани издания. 

 

 

- Доц. Юлиянов, в състояние ли е екипът Ви да продължи да поддържа високите стандарти на хирургия и иновации и в новата болница? 

 

На практика ние повишихме както стандартите за лечение и обслужване на пациентите си, така и възможностите за иновативни решения при различни операции. Технологичният ресурс на болницата е на топ ниво, което поставя изключително високи изисквания пред квалификацията и креативността на специалистите ни. Знаете, че създаването на иновативни решения в хирургията е сериозно предизвикателство - това означава, че сте в състояние да лекувате или оперирате пациентите си по начин поне малко по-добър от всички съществуващи до момента. За изключително кратко време в новата болница създадохме модификации на операции в най-сложните области на хирургията - в чернодробната и в панкреатичната хирургия, които вече получиха международна оценка и предстои да бъдат представени на страниците на водещо хирургично списание в САЩ. Това се счита за сериозен успех за всеки екип по света, а също така поставя и болницата ни в групата на водещите институции, способни да създават нови стандарти в лечението и диагностиката. 

 

 

- При тази сложна хирургия как осигурявате сигурността на пациентите си? 

 

С екипна работа. Не съществува друг начин. Болницата ни разполага с едни от най-добрите екипи в критичните за хирургията звена. В много ситуации незабавната реакция на анестезиолозите-реаниматори и на кардиолозите ни е решаваща. Голямо значение има и наличието на отлични образна диагностика, лаборатория и рехабилитация в институцията ни. За контрола на инфекциите в болницата се грижи специалист, който е специализирал в известния Център за контрол на болестите на САЩ и т.н. Всичко това допринася за сигурността на пациентите ни. Сравнена със средноевропейските данни хирургията ни е над 12 пъти по-сигурна за пациента. 

 

 

- Какво искате да постигнете още? 

 

Две неща. Първо - да предложим всичко, за което на наши сънародници се налага сега да пътуват за лечение в чужбина. В областта на коремната хирургия това са още две-три лечебни опции, които тепърва си пробиват път. Второ - да станем притегателен център за младите лекари, които биха желали да специализират хирургия и да им помогнем да останат в страната.

 

 

Свързани статии:

Докога ще сме пациенти на болно здравеопазване

Нов напълно безболезнен метод за лечение на хемороиди в болница Софиямед

Болница "Софиямед" става на 2 години

 

 

Автор: 24chasa.bg

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Седем от най-полезните продукти, които ни предпазват от болести

Седем от най-полезните продукти, които ни предпазват от болести

Следваща статия
Повече за цирозата и как може да се справим с нея

Повече за цирозата и как може да се справим с нея

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар