Блог

Болница "Софиямед" става на 2 години

Болница "Софиямед" става на 2 години

Една от най-големите и модерни болници в страната - МБАЛ "Софиямед", празнува 2 години информира в. Труд. В лечебното заведение вече функционират 19 самостоятелни отделения, където работят водещи специалисти в съответните области, както и модерен диагностично-консултативен център.

 

За 2 години болница "Софиямед" се утвърди като водещо здравно заведение в страната, разполагащо както с добри специалисти, така и с най-ново поколение медицинско оборудване и апаратура. Болницата разширява легловата си база и днес разполага с 582 легла.

 

В навечерието на годишнината в медицинския комплекс се открива ново отделение по съдова хирургия, Клиника по лапароскопска (миниинвазивна) хирургия, както и херния център за безкръвни операции. Преди броени дни в "Софиямед" започна да функционира и последно поколение втори ангиографски апарат, който е най-модерната технология в света за инвазивна диагностика и лечение на сърдечно-съдови заболявания и периферни съдове, както и последно поколение ядрено-магнитен резонанс.

 

Наскоро акредитационният съвет към Министерство на здравеопазването акредитира МБАЛ "Софиямед" като база за практическо обучение на студенти и специализанти и постави най-високата акредитационна оценка - отличен, за цялостна медицинска дейност, както и за отделните медицински и други дейности за 5 г. Това означава, че не само сме успели да създадем работеща структура, но и да докажем, че сме търсена и предпочитана болница, която е в услуга на здравето на хората", коментира д-р Йордан Пелев, новият управител на МБАЛ "Софиямед".

 

Доц. д-р Теодор Атанасов, лапароскопски хирург:

Откриваме клиника по лапароскопска хирургия

Предимствата на лапароскопската (миниинвазивна) хирургия са в краткосрочните резултати. Методиката води до по-лека оперативна травма, по-слаба постоперативна болка, по-бързо връщане към обичайната активност. Прилагаме в пълен обем лапароскопска хирургия, включително и най-съвременните миниинвазивни техники за опериране през един отвор. Всяка коремна патология може да бъде оперирана безкръвно - доброкачествени и злокачествени образувания на хранопровод, стомах и черва, дефекти на предната коремна стена. Откриваме Клиника по лапароскопска хирургия като приоритет ще бъде развитието на лапароскопската колоректална хирургия и хирургията на болестното затлъстяване. Основаваме и херния център за лечение на всички херниални дефекти.

 

Д-р Емил Кръстев, завеждащ отделението по неврохирургия:

Поставяме рутинно мозъчен байпас

От създаването на болницата до момента единствени за България успяхме да въведем мозъчния байпас като оперативен метод при редица труднолечими заболявания като комплицирани мозъчни аневризми, някои исхемични инсулти, мозъчни тумори и др. Открихме и нов операционен корпус, оборудван според съвременните стандарти. Екипът ни от специалисти притежава квалификация и доказан опит, придобит във водещи университетски клиники в столицата и европейски лечебни заведения. Пациентите ни непрекъснато се увеличават, което е доказателство за високото качество и професионализъм, с които работи екипът ни. Предстои да въведем ендоваскуларните хирургични интервенции като ще работим в тясно сътрудничество със специалисти от България и чужбина.

 

Още: Храни, които карат рака да „гладува”

 

Д-р Сергей Сергеев, завеждащ отделението по хирургия:

Оперираме без белези и без болка

Напредъкът в технологиите през последните 15-20 години промени изцяло съвременната хирургия. Минимизирането на риска от хирургичните интервенции с използването на нови методи на лечение промениха напълно усещанията на пациентите. Вече не се налага дълъг престой в болницата, страхът и болката в следоперативния период не са този стресиращ фактор, който караше хората да изпитват ужас от предстоящата операция.

В по-голямата си част доброкачествените заболявания не налагат повече от 48 часа болничен престой. Също така лечението на редица онкологични заболявания се промени коренно, като много от тях, открити в ранен стадий, са на 100% лечими.

Благодарение на модерната техника, както и на топ специалистите ни, постигаме най-добрия ефект от лечението.

Конвенционалната хирургия постепенно отстъпва своето място на лапароскопските техники. Целта на този тип хирургия е да намали неприятните усещания на пациента, защото, когато има по-малки белези, има и по-малко болка.

 

Още: Как да си отгледаме здравословен джинджифил у дома

 

Доц. д-р Добри Хазърбасанов, завеждащ отделението по кардиология:

Лекуваме сърцето с най-модерната апаратура

За 2 години извършихме над 100  000 диагностични и терапевтични процедури. За да повишим още повече качеството на здравните услуги, които предлагаме, разполагаме и с последна дума на техниката ангиографски апарат, който към момента е най-модерната технология в света за инвазивна диагностика и лечение на сърдечно-съдови заболявания. Дизайнът на системата позволява да се извършва изследване и лечение и на периферните съдове в много голям обхват, без да се премества пациентът, което ускорява и облекчава процедурите. Така можем да предложим на своите пациенти най-съвременните методи на лечение  в условията на максимален комфорт, както и всички неинвазивни и инвазивни методи на диагностика и лечение на сърдечно-съдовите заболявания, и то от най-високо квалифицираните специалисти в областта. Грижата ни към пациентите и профилактиката е от първостепенно значение за нас. Именно затова в седмицата преди Световния ден за борба с хипертонията - 17 май, ще обявим поредните дни за безплатни консултации с нашите кардиолози.

 

Още: Лечение с олио – възможно ли е?

 

Д-р Росен Икономов, д.м., завеждащ отделението по неврология:

Създаваме център по инвазивна неврология

За изминалите 2 години през отделението ни преминаха над 3000 пациенти, бяха извършени и над 5000 диагностични прегледа. Успяхме да се утвърдим като водеща неврологична клиника с приоритет в лечението на световъртежа, паркинсоновата болест, множествената склероза и дисковата болест.

Водещо за нас е отношението към пациента. А това, което ни отличава от останалите здравни заведения, е, че разполагаме с най-модерната апаратура и предлагаме условия за провеждането на всички диагностични изследвания в областта на неврологията.

Провеждаме и високоспециализирани изследвания като ЕМГ, ЕЕГ, доплер, отоневрологични изследвания. В отделението по неврология в “Софиямед” работят невролози с доказан професионален опит, добит във водещи български и европейски неврологични центрове и клиники. До няколко месеца в тясна колаборация с отделението по кардиология и инвазивна кардиология и новооткритото отделение по съдова хирургия предвиждаме да развием и център за инвазивна неврология.

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Субаквална вана в Сливенските бани дава чудодейни резултати

Субаквална вана в Сливенските бани дава чудодейни резултати

Следваща статия
Световноизвестният очен лекар д-р Карл Клаес ще оперира хора с отлепена ретина, диабетна ретинопатия и други тежки очни болести в България

Световноизвестният очен лекар д-р Карл Клаес ще оперира хора с отлепена ретина, диабетна ретинопатия и други тежки очни болести в България

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар