Блог

Домашни рецепти за торбички под очите

Домашни рецепти за торбички под очите

Много жени по света са засегнати от здравословния проблем на неприятните торбички под очите. Той се дължи на съвсем нормална реакция на вашия организъм. Те се появяват в следствие на отичане на лимфата в областта около двете очи, където кожата е много тънка и нежна. На кръвоносните съдове под кожата се дължи оцветяването й.

 

 

Обикновено причините за появата наторбички под очите са употребата на алкохол, цигари, прекаляване с работа на компютър, повечко четене, общо взето преумора с работа за очите и донякъде в небалансираното хранене. От този вид работа се получава и трудно концентриране, отслабване на паметта, затруднено фокусиране на погледа. Други причини могат да бъдат нарушена обмяна на веществата, недостатъчно сън, алергична реакция, недостиг на желязо, на витамин С и обездвижване на тялото. Прекаленото излагане на слънце също може да предизвика този проблем.

 

 

Най-добрият и единствен лек за премахването на появилите се торбички под очите са здравословният начин на живот и почивката. Трябва да се възстанови съня и да се живее здравословно като се спре употребата на цигари, алкохол и други вредни вещества. Пийте повече вода.

 

 

Един от най-лесните начини да се справите освен с промяната на начина на живот е да сложите резенчета краставица върху клепачите и под очите. Дръжте ги там около 10 минути.

 

 

Друг подобен на него начин е да наложите резенчета суров картоф върху кожата под очите. Вие също можете да ги настържете и тогава да ги сложете, дори за по-добър ефект с нарязани листа от магданоз.

 

 

Може да се намажете под очите и с белтък от яйце. Първо го разбийте добре и след това го наложете върху проблемните места по кожата под очите. След около 15 минути той ще изсъхне върху кожата и тогава го измийте с хладка вода.

 

 

Процедура със сода за хляб също би могла да даде добър ефект. Направете каша с вода и сода и за 2-3 минути я нанесете върху кожата. След това измийте с топла вода и изплакнете с хладка. На края се намажете с хидратиращ крем.

 

Свързани статии:

3 начина за премахване на торбичките под очите у дома

Приложения на содата, за които може би не сте чували

9 неща, които ни състаряват

9 невероятни приложения на ябълковия оцет, които просто трябва да знаете

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Яйцата от пасищно отглеждани кокошки са един от най-богатите източници на биоактивни хранителни вещества

Яйцата от пасищно отглеждани кокошки са един от най-богатите източници на биоактивни хранителни вещества

Следваща статия
Мака – най-добрата природна медицина за плодовитост

Мака – най-добрата природна медицина за плодовитост

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар