Блог

Вълшебната спирулина предпазва от затлъстяване и рак

Вълшебната спирулина предпазва от затлъстяване и рак

Спирулина е една от най-полезните суперхрани, които могат да се намерят на нашата планета. Тя представлява синьо-зелени микроводорасли, които виреят на нашата планета от милиарди години и са дали своя принос за производството на кислород в атмосферата. Според учени, които изследват това растение, човек може да живее цял живот, хранейки се само със спирулина, без да му липсва нищо друго. Тя е богата на хранителните вещества – от нея 60-70% са пълноценен протеин, в който се намират всички 8 незаменими аминокиселини и 10 несъществени такива.

 

В спирулина има гама-линоленова, линоленова и арахидонова киселини, витамин В12, желязо, нуклеинови киселини, хлорофил и фикоцианин, който се прилага много успешно при лечение на рак на черния дроб. Спирулина съдържа всички други витамини от група В, витамин D, витамин К, витамин Е, калций, хром, мед, йод, магнезий, фосфор, калий, селен и цинк.

 

Вълшебната спирулина е мощен усилител на имунната система, намалява холестерола и поддържа теглото в идеални пропорции, тъй като е много хранителна, а същевременно не притежава излишни калории. Тя дарява тялото със жизненост и енергия и защитава тялото от всички видове рак, вируси и СПИН.

 

Приемането на спирулина помага в борбата срещу сърдечно-съдови заболявания, намаляване на артрит, остеопороза, диабет и депресия. Спирулина помага при увреждане на нервите и заболявания като фибромиалгия, тъй като съдържа големи количества витамин В12. Големите количества бета-каротин, който се превръща във витамин А, пък дарява хранещите се със спирулина със здрав имунитет, зъби, кости, кожа и очи. Суперхраната служи като баланс на рН на тялото за намаляване на възпалението, което е в основата на много заболявания.

 

Спирулина носи антиоксидантната защита, бори се със свободните радикали и процеса на стареене, подтиква към загуба на тегло заради полезните си съставки, които има.

 

Приемът на спирулина между храненията стабилизира нивата на кръвната захар, заради високото съдържание на протеин и предпазва от развитие на диабет тип 2.

 

Свързани статии:

Наследството на ацтеките и маите – суперхраната спирулина

Храни, които детоксикират тежки метали – рецепта за тоник

Защо водораслите могат основно да решат вашите здравословни проблеми

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Ползите от билката бръшлян – при кашлица и болести на черния дроб

Ползите от билката бръшлян – при кашлица и болести на черния дроб

Следваща статия
Какво помага при тежко главоболие

Какво помага при тежко главоболие

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар