Блог

Влиянието на кръвната група върху здравето

Влиянието на кръвната група върху здравето

Импулсивна или напротив, по-уравновесена личност сте, а може би егоцентрична или по-интуитивна?! Качествата, които притежава всяка една от нас се определят и от кръвната група.

 

#Кръвна група А 

Хората от кръвна група А могат да даряват кръв на хора от кръвна група A и AB.

 

Ако вие принадлежите към този тип кръвна група, е по-вероятно да имате сравнително по-високи нива на хормона на стреса кортизол в тялото си. Спецификата на кръвните телца от тази група определя и степента на заболеваемост. Например при хората от кръвна група А рискът от развитие на рак на стомаха е 20% по-висок от този при хората от кръвна група O и B. Рискът от сърдечно-съдови заболявания при същите в сравнение с тези от тип О и В например е 5% по-голям.

 

Хората от кръвна група А са изложени и на по-висок риск от развитие на няколко вида онкологични заболявания, като левкемия и някои форми на рак на панкреаса. За сметка на това пък комарите рядко припарват до притежатели на този тип кръвна група. 

 

Ако сте от кръвна група А, вие сте сериозна, отговорна, творчески настроена натура, надарена с търпение и упоритост. Вие сте прекрасен приятел, но лесно може да се поддадете на стреса в една напрегната и динамична среда.

 

#Кръвна група B 

Хората от кръвна група А могат да даряват кръв на хора от кръвна група B и AB.

 

При хората от кръвна група B рискът от развитие на сърдечно-съдови заболявания например е 11% по-висок от тези с тип О. Изследване, направено от учени в Харвардския университет, твърди, че жените от кръвна група AB или B имат по-висок риск от развитие на рак на яйчниците. За сметка на това обаче хората от кръвна група В могат да се похвалят с много по-високи брой на „добри” бактерии в кръвта си, отколкото тези от кръвна група A или O кръв, което им помага да се справят безпроблемно с атаките на множество болести.

 

Хората от кръвна група В се отличават с активната си темпераментна натура, с креативността и позитивното си мислене. Те са деликатни и внимателни в отношениата си към околните. Независими са и обичат да взимат сами решенията си. Е, някои от тях могат да проявят в определени ситуации склонност към егоизъм, безотговорност и хаотичност.

 

#Кръвна група AB 

Хората от кръвна група AB са универсални реципиенти. Тази кръвна група е най-рядко срещаната.

 

Рискът при хората с тип AB от сърдечно-съдови заболявания е 23% по-висок от този на притежателите на кръвна група 0. 

 

Хората от кръвна група AB са забавни, с подчертано чувство за хумор, уравновесени, рационални, справедливи и лесно адаптивни. Често пъти тези хора са прекалено добри и отстъпчиви. Понякога могат да проявят несигурност, нерешителност и разсеяност.

 

#Кръвна група О 

Ето ги и универсалните дарители. Това е най-често срещаният тип кръвна група.

 

Притежателите на този тип кръвна група са по-склонни към развитие на язва и са любим обект на атаките от комари. 
Характерните черти за хората от кръвна група О са: увереност, самостоятелност, силна воля, интуитивност, стремеж за лидерство и власт. Тях трудно може нещо да ги впечатли. Те са потенциални работохолици. За жалост обаче не са им чужди и негативни черти като: егоцентричност, липса на емоции, подозрителност и силна ревност. Този тип хора често пъти може да се окажат непредсказуеми. 

 

Свързани статии:

Рискове за здравето според кръвната група

Хранене според кръвната група

Виж какво ни издава кръвта

 

Автор: ladyzone.bg

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Защо побеляваме и на 20

Защо побеляваме и на 20

Следваща статия
Направете си домашен тест за бременност, много по-точен е. Ето как става

Направете си домашен тест за бременност, много по-точен е. Ето как става

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар