Блог

България полудя по докторската диета на Ваня Червенкова

България полудя по докторската диета на Ваня Червенкова

Всяка втора или трета жена вече е чувала за „диетата на Ваня Червенкова“, а не малко са и господата, които прибягват до нея. В последните месеци България буквално полудя по т.нар „докторска“ диета на бизнес дамата, която през последните години изглеждаше доста позакръглена. Днес няма да я познаете. Фигурата й претърпя пълна промяна. Тя реши да разкаже пред медиите тайната за своето отслабване, за да помогне на други хора с наднормено тегло да регулират килограмите си.

 


Всъщност диетата на Ваня Червенкова се оказва диета на нейния приятел – гримьорът Бони, от когото научила за начина на сваляне на килограми. Преди да започне обаче се консултирала с диетолози, лекари, прочела литература и чак тогава започнала да я прилага върху себе си. „За много кратко време видях, че диетата има уникален ефект и реших, че е хубаво да я споделя с всички хора и мои приятели във фейсбук поради причината, че много хора имат проблеми с килограмите. Хубавото при тази диета е, че се яде – ядеш правилно, ядеш разделно и същевременно поправяш метаболизма си, като отслабваш естествено“, казва Червенкова.

 


По думите й, диетата е на принципа на разделното хранене. По два дена се ядат различни видове храни, но в тези дни се яде само от тях. 2 дена картофи, 2 дена пиле, 2 дена салати (може да са пресни зеленчуци, печени, на пара), 2 дена риба, 2 дена плодове и 2 дена само кисело мляко. Така организмът привиква на тази еднаква храна и участва един-единствен ензим за разграждането й. Диетата продължава 12 дена, като е добре да се повтори, ако има нужда! За 12 дни се свалят най-малко 8 килограма.

 


Освен това всяка сутрин за тези, които нямат проблеми със стомаха, се взема на гладно 1 аспирин и 1 витамин C. Хапчето се приема за улесняване на метаболизма и по-бързото преработване в стомашно-чревния тракт. Вода се пие много, кафе и чай – без захар! Независимо печено, пьржено или варено – важното е храните да не се смесват! Това е принципът на диетата.

 


Според нея, диетата е не само за здрави хора, но и за такива с различни проблеми, тъй като самата диета се наричала още докторска. Тя се препоръчва дори когато трябва човек да влезе за операция. По този начин се изчиства организмът и той започва да работи правилно.

 


Червенкова е категорична, че не познава човек при който диетата да не е подействала.

 

ПО ДНИ

1-и и 2-и ден – картофи – независимо как са приготвени (може да бъдат овкусени с малко зехтин и сол)

 

3-и и 4-и ден – пиле – печено, пържено, варено

 

5-и и 6-и ден – салати – може да бъдат съставени от различни видове зеленчуци (позволено е да са приготвени на пара и на скара)

 

7-и и 8-и ден – риба – независимо как е приготвена и какъв е видът ѝ

 

9-и и 10-и ден – плодове (без банани, защото са много калорични)

 

11-и и 12-и ден – кисело мляко

 

Свързани статии:

5 прости тибетски упражнения за отслабване и подмладяване

6-те най-добри скоростни диети за ефективно отслабване

Ефикасно отслабване със солена вода

 

Източник: Здраве Да е

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Здравето на човека се променя радикално само след 30 дни почивка от захар и алкохол

Здравето на човека се променя радикално само след 30 дни почивка от захар и алкохол

Следваща статия
Кашу: най-добрият лек за депресия

Кашу: най-добрият лек за депресия

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар