Блог

Билков чай на будистки монаси за отслабване, против кашлица и висок холестерол

Билков чай на будистки монаси за отслабване, против кашлица и висок холестерол

Чаят на будистките монаси е напитка много популярна в последно време, поради неговите свойства за отслабване. Благодарение на лековитите билки, които го съставляват, този билков чай ​​има няколко ползи за целия организъм. Нека да видим в детайли съставките и как действат те.

 

Напитката на будистките монаси е естествено средство и особено се препоръчва за тези, които искат да отслабнат здравословно и по естествен път.

 

Ефектът на отслабване се дължи на намалената абсорбция на мазнини след хранене и се дължи на силното си диуретично действие. В допълнение, този билков чай ​​също има детоксикиращо, пречистващо и антиоксидантно действие.

 

Напитката на будистките монаси се състои от билки като Тулси, лимонова трева, алое вера, зелен чай, жен-шен и метличина. Да видим подробно техните свойства:

Билката Тулси, известна също като Светия Василий (или свещен босилек), е растение със силни противовъзпалителни, релаксиращи, муколитични, отхрачващи и подобряващи храносмилането и сърдечносъдовата дейност свойства и е силен антиоксидант. Той помага за намаляване на кръвната захар и на нивата на холестерола.

 

Лимонената трева е използвана билка и известна на билкарите. Тя има противовъзпалително, диуретично, успокоително и газогонно действие.

 

Метличината е красиво растение богата на антиоцианини и флавоноиди и има противовъзпалително, диуретично и детоксикиращо действие и освен това е полезна за красотата на кожата.

 

Зеленият чай е богат на антиоксиданти и има силно диуретично действие. Нещо повече, някои вещества, открити в зеления чай насърчават обмяната на мазнините.

 

Женшенът е корен, който има доста полезни свойства. Той се откроява особено със своите ефекти против стрес и умора.

 

Алое Вера има известни свойства на пречистване, детоксикация, адаптоген, подобрява работата на имунната система.

 

Всички билки в чая имат специфична роля за улесняване на загуба на тегло. Ако предпочитате, можете да създадете свой собствен билков чай по рецептата на ​​будистките монаси като си купите билките от билкарските магазини  в насипно състояние.

 

Рецепта

Смесват се по равни части от изброените билки и се слага една супена лъжица в 200 мл вряща вода като се оставят да се запарят за 5 минути. Няма нужда от подслаждане, защото вкусът е приятен.

 

За да се възползвате от предимствата, трябва да консумирате този билков чай ​​3 пъти дневно между храненията и да го подготвяте в момента преди пиенето, за да запазят терапевтичните му свойства.

 

Имайте пред вид, че за да действа за отслабване, трябва да спортувате и да спазвате избрана от вас диета. Чаят няма да Ви помогне, ако не правите това. Той помага за отслабване само когато е съчетан с диета и спорт или поне повече движение.

 

Свързани статии:

6 ползи за здравето на матча зелен чай

Шафран срещу меланхолията

Чудото на България, наречено мурсалски чай – рецепти и съвети

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Объркване относно холестерола - той не е наш враг

Объркване относно холестерола - той не е наш враг

Следваща статия
Ходете, 1/2 час на ден намалява до 40% риска от диабет

Ходете, 1/2 час на ден намалява до 40% риска от диабет

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар