Блог

8 от най-добрите предимства на листата от гуава

8 от най-добрите предимства на листата от гуава

Гуава, този малък зелен плод може да осигури много ползи за здравето, както и листата му. Всъщност листата на гуава са много по-здравословни  от самия плод. Листа на гуава се използват в традиционната медицина, в тропическите страни. Те са богати на редица полезни вещества, включително антиоксиданти като витамин С и флавоноиди като кверцетин. Искате да знаете повече? Продължете да четете за най-добрите ползи за здравето от листата на гуава.

 

1. Загуба на тегло

Когато се консумира сок, направен от листа на гуава или се пие чай с такива листа редовно, той пречи на веществата, съдържащи скорбяла, да се преобразуват в захар. Това ще насърчи бърза загуба на тегло.

 

2. Диабет

Съединения в чай от листа от гуава, инхибират абсорбцията на два вида захари, малтоза и захароза, което помага да се контролира нивото на кръвната захар след хранене.

 

3. Висок холестерол

Сокът от гуава е добър тоник за дроба. Ако този сок се консумира, той помага за понижаване на лошия холестерол без да влияе на добрия холестерол в тялото.

 

4. Помага при диария

Той помага за намаляване на диария или всяка друга стомашна болест. Добавете листата и корените на гуава в чаша с вряща вода. Прецедете и консумирайте на празен стомах за бързо облекчение.

 

5. Помага на храносмилането

Чаят от листа от гуава е здравословен, тъй като помага на храносмилането, като стимулира производството на храносмилателен ензим. Можете също така да се предпазите от хранително отравяне чрез консумирането на чай или сок от гуава листа.

 

6. Зъбобол, пародонтоза

Листата от гуава са добре познати за премахване на болката при зъбобол и заболяване на венците, защото те имат силни антибактериални свойства за защита на зъбите и венците. Можете също така да смелите листата в паста и да я прилагате на венците и зъбите, за да се излекуват тези проблеми.

 

7. Алергии

Листата на гуава пречат на процеса на освобождаване на хистамин. Почти всички алергични реакции са блокирани от съединения, открити в гуава листа.

 

8. Рак на простата

Листата от гуава работят добре за предотвратяване на рак на простатата и уголемяване на простата.
 

 

Свързани статии:

Какво е пектин и с какво е полезен за здравето?

Аларма за простатата

Използвайте тези 17 билки и подправки за борба с диабета

 

Автор: biopogled.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
С катранен сапун срещу мазна кожа и акне

С катранен сапун срещу мазна кожа и акне

Следваща статия
Двойно сито за инвалидните пенсии

Двойно сито за инвалидните пенсии

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар