Блог

Топ 9 домашни средства за по-дълги мигли

Топ 9 домашни средства за по-дълги мигли

Добре изглеждащите мигли ще помогнат на една жена да изглежда в най-добрата си светлина. В края на краищата един чифт невероятни очи ще накарат хората да обърнат главите си след вас. Почти всеки може да подобри вида на своите мигли. Не са нужни само скъпи гримове, за да се постигне тази визия. За хората са достъпни домашни средства за дългосрочен растеж на миглите.

 

1. Здравословно хранене

 

Диетата е най-важният аспект за такива подобрения на външния вид. Хората, които не ядат здравословна храна няма да изглеждат добре. Жените (и мъже), които искат да имат дебели и атрактивни мигли трябва да ядат храни, които ще им помогнат да постигнат тази цел. Месото и млечните продукти са най-добрите видове храни, които човек може да консумира за отглеждане на косми по тялото си. Въпреки че месото и млечните продукти са страхотни  за отглеждане на мигли, хората трябва да ги ядат в умерени количества.

 

2. Зелен чай

 

Зеленият чай е естествена напитка, която съдържа много антиоксиданти. Това течно вещество е чудесно за подобряване растежа на миглите, а също така и ефективно. Не само антиоксидантите са чудесни за растеж на миглите, но и флавоноидите. Веществата, които дават на зеления чай уникален вкус, също са полезни за растеж на миглите. Трябва да прилагате това вещество върху миглите си в течна форма. Течността трябва да е студена и може да използвате четка за спирала. Също така трябва да бъдете внимателни да не попадне течност в окото.

 

3. Масла

 

Масла, като зехтин, лимон и рапица са страхотни вещества за подобряване на миглите на човека. Тези масла имат способността да удължават, укрепват и защитават миглите. Маслата имат и други съставки, като антиоксиданти, които помагат на миглите да растат. Тъй като маслото има способността да привлича прах и замърсявания трябва да се прилага само преди лягане и да се изтрива на сутринта.

 

4. Сресване на мигли

 

Когато хората използват четка за коса премахват и старата коса. Когато става въпрос за сресване на мигли, същото важи и за тях. Ако искате естествено да подобрите своите мигли трябва да ги сресвате с четка от спирала най-малко веднъж на ден. Най-доброто време на деня за извършване на тази дейност е точно преди лягане или първото нещо на сутринта.

 

5. Масаж на клепачите

 

Когато правите масаж на клепачите си, в действителност стимулирате растежа на миглите и премахвате старите мигли. Този процес помага да се поддържат космените фоликули активни и премахва старите частици мигли, които биха могли да възпрепятстват растежа на нови.

 

6. Вазелин

 

Вазелинът е страхотен продукт на растежа на миглите, защото той съдържа минерали, които са от полза за развитието на космите. Той също може да се прилага с помощта на четка от спирала. Прилагането на вазелин на миглите трябва да се прави през нощта преди лягане, за да получите най-добри резултати.

 

7. Витамин Е

 

Витамин Е е чудесен минерал за растеж на коса и мигли. Може таблетка витамин Е да се разбърка с крем или разтвор. Разтворът се прилага директно на миглите.

 

8. Избягвайте използването на изкуствени мигли

 

Хората, които искат естествено дебели мигли трябва да избягват употребата на фалшиви такива. Те имат способността да начупят естествените миглите на човека. Колкото повече човек използва фалшиви мигли, толкова повече се увеличават рискът за премахване на повече косъмчета от клепачите.

 

9. Подстригване на миглите

 

Когато човек подстригва косата си, той стимулира растежа. Същото важи и за миглите. Миглите трябва да се подстригват по малко, веднъж месечно, тъй като това ще помогне да се стимулира растежа. Налице е специално устройство, което може да се използва за тази цел. Все пак, ако човек не е опитен с подстригването на мигли, то тази работа се извършва от специалист гримьор или козметик.

 

Свързани статии:

Знаете ли всичко за контактните лещи

Конюнктивит: Факти, симптоми и 6 домашни лека

Ечемик в окото – ах, защо намигнах!?

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Кой цвят храни са по-здравословни?

Кой цвят храни са по-здравословни?

Следваща статия
Кофеинът може да причинява повече проблеми, отколкото си мислите

Кофеинът може да причинява повече проблеми, отколкото си мислите

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар