Блог

С глава лук срещу зимните вируси

С глава лук срещу зимните вируси

Пресният лук може да задържи настинката на разстояние, витамин С и цинкът са особено важни през този сезон. Чрез малки промени в хранителния си режим можете да се предпазите от заболяванията на зимата.
 

 

И така - ако искате да се предпазите от простуда, не се колебайте да прибегнете към изпитаните бабешки съвети: колкото може повече витамин С, т.е. максимум цитрусови плодове. Превантивната роля на витамин С наистина е много важна.
 

 

Към това обаче трябва да се добави, че в един лимон, например, има много по-малко витамин С, отколкото в една глава лук. Лукът съдържа 11 пъти по-голямо количество витамин С от лимона. А прясното киви - 100 пъти повече.
 

 

Хапвайте пресен лук всеки ден

Разбира се - в аптеката е пълно с качествени витамини, изготвени на основата на естествени продукти. Оптималната доза е 2 до 3 грама витамин С на ден, препоръчват експертите. Става дума за период от около 4 седмици, при положение, че не възникват стомашни проблеми. В сравнение с подобни хранителни добавки пресният лук, например, има едно решаващо предимство:
 

 

В лука се съдържат вещества, които умъртвяват бактериите и вирусите. Те обаче се проявява само, ако лукът е пресен. Така че не може да се разчита на него, след като лукът е нарязан и се консумира едва 20-ина минути по-късно, тогава не помага, вече няма това антибиотично въздействие.
 

 

Цинкът е от голямо значение

Хапвайте различни плодове! Правилото за пет дози плодове или зеленчуци на ден важи и когато става дума за предпазване от настинка. Твърде често пациентите с дефицит на цинк са по-податливи на настинки.
 

 

Храните с относително високо съдържание на цинк са например телешкото месо, овесените ядки или пшеничните кълнове. 

 

 

Свързани статии:

Мед и джинджифил срещу вирусите

Как да избегнем зимния грип

Черните храни спасяват бъбреците

 

Автор: zdravnitza.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Мед, зехтин и ракия потушават кашлицата

Мед, зехтин и ракия потушават кашлицата

Следваща статия
10 ранни признаци на диабет

10 ранни признаци на диабет

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар