Блог

Специализиран център за лечение на коремни хернии започва да работи в Пирогов

Специализиран център за лечение на коремни хернии започва да работи в „Пирогов"

Специализиран център за лечение на коремните хернии и коремната болка започва да работи от днес в Медицински център „Пирогов". Той се оглавява от доц. д-р Юлий Ванев.

 

Херниите на коремната стена са често срещана група от заболявания в съвременното общество със сериозни здравни, социални и икономически последствия. Те предизвикват влошено качество на живот, инвалидност и усложнения, които могат да засегнат вътрешните органи. Специален здравен проблем представляват херниите в напреднали стадии, при пациенти в напреднала възраст и със съпътстващи заболявания.

 

Херниите на коремната стена могат да се появят спонтанно или като последствие на прекарани операции, травми или други заболявания, обяснява доц. Ванев. Наблюдават се при всички възрастови и социални групи, но имат познати от специалистите особености, въз основа на което е много важно да бъдат класифицирани и степенувани.

 

Доказан от съвременната медицинска наука факт е, че най-добри резултати при лечение на редица заболявания, между които са и херниите на коремната стена, се постигат в болници със значителен опит на лекарите и специално подготвени екипи. Значението на такива центрове се изтъква особено при случай с „големи" и рецидивни хернии, с усложнения, и при пациенти с други заболявания.

 

В продължение на повече от две десетилетия колектив от специалисти от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" (Университетска болница „Пирогов") натрупа огромен практически опит и извърши редица научни изследвания за преимуществата на различните способи и за необходимите процедури за успешното хирургично и нехирургично лечение на херниите и коремната болка. На основата на този опит и на разположение и владеенето на всички най-съвременни методи за диагностика и лечение беше създаден и от 04. 03. 2014 г. функционира Специализиран център за лечение на коремните хернии и коремната болка.

 

Консултативно-диагностичните прегледи се извършват в Медицински център „ Пирогов" понеделник, вторник и четвъртък от 14 до 16 часа, а в петък от 11 до 13 часа. Като всеки последен петък на месеца пък прегледите са безплатни и продължават до 16 часа.

 

Записвания и информация -всеки делничен ден на тел. 02/ 9 154 574. /КРОСС/

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
снимка: pik.bg
Предишна статия
Коклюшът се върна след 20 години

Коклюшът се върна след 20 години

Следваща статия
Могат ли витамините да ни помогнат да се отървем от депресията?

Могат ли витамините да ни помогнат да се отървем от депресията?

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар