Блог

Седем здравословни тайни на водата

Седем здравословни тайни на водата

Водата е химично съединение, което при стайна температура представлява прозрачна течност без мирис и цвят.
 

 

Водата е основна част от човешкия организъм и значението ѝ за него е огромна. За да се намира в добро физическо състояние и ефективност, всеки индивид се нуждае от около 2 литра вода на ден. При висока температура или висока физическа активност 2 литра могат да се окажат и недостатъчни за поддържане на нормална физическа активност за повече от няколко дни или седмици
 

 

Нека да разгледаме някои здравословни тайни, които водата крие в себе си.
 

 

Стройни с помощта на вода

Опитвате се да отслабнете? Можете да дадете тласък на метаболизма си с помощта на водата. Заменете калоричните напитки с вода. Изпивайте по една чаша вода преди всяко хранене.
 

Консумацията на студена вода също ще ускори метаболизма си. При пиенето на студена вода ще накарате вашия организъм да започне да работи, за да затопли водата. Това със сигурност ще ускори процеса на разграждане на калориите.

 

 

Повишаване на енергията чрез водата

Ако се чувствате отпаднали и изцедени водата може да помогне. Най-честата причина за чувство на умора и отпадналост е дехидратацията на организма. Повишената консумация на вода ще помогне на сърцето да подобри ефективността си при изпомпването да кръвта. Също така повечето приемане на вода ще достави на организма повече кислород и ще подобри транспорта на хранителни вещества към клетките.
 

 

Премахване на стреса чрез вода

Около 70-80% от мозъчната тъкан е вода. В случай, че сте дори и леко дехидратирани, тялото и умът ви се чувстват стресирани. Когато почувствате дори жадни, това е знак, че сте леко дехидратирани. За да намалите нивата на стрес дръжте чаша вода на бюрото си и често я използвайте по предназначение.


 

Изграждане на мускулен тонус с вода

Консумацията на вода помага за предотвратяването на мускулни спазми, както и подобряване на смазването на ставите. Когато организмът ви получава достатъчно количество вода физическата сила става по-голяма, а тялото ви по-издръжливо.
 

 

Подхранване на кожата с вода

Фините линии и бръчки стават дълбоки, когато сте дехидратирани. Можем да приемем водата за природно средство за красива кожа. Когато пиете вода вие хидратирате кожните клетки, което кара кожата да изглежда по-млада. Консумацията на вода подобрява кръвообръщението и притока на кръв към кожата.
 

 

Добро храносмилане с вода

В комбинация с фибрите, водата е от изключителна важност за доброто храносмилане. Водата помага на организма да разтвори и изхвърли отпадъчните частици по време и след хранене. Когато сте дехидратирани, организма започва да абсорбира водните запаси, оставяйки сухо дебелото черво, като по този начин се затруднява изхвърлянето на ненужните вещества от организма.
 

 

Вода в помощ на бъбреците

Една от причините за поява на бъбречни камъни е недостатъчното пиене на вода. Водата разрежда соли и минерали в урината, които образуват твърди кристали, известни още като камъни в бъбреците.

 

 

Свързани статии:

Ако задържате вода... пийте вода!

Японско лечение с вода

Жива вода - как се прави?

 

Автор: zdravnitza.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Честото уриниране при жените може да е признак за наличие на проблем

Честото уриниране при жените може да е признак за наличие на проблем

Следваща статия
Д-р Атанас Кацаров: Много младежи са с криви крака от модата на развързаните обувки

Д-р Атанас Кацаров: Много младежи са с криви крака от модата на развързаните обувки

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар