Блог

При чернодробни проблеми и срещу рак ползвайте масло от бял трън

При чернодробни проблеми и срещу рак ползвайте масло от бял трън

Хора, страдащи от чернодробни проблеми трябва да употребяват за лечение едно много полезно и напълно натурално средство –масло от бял трън. То е богато на витамините A, D , E, F и др., а освен това съдържа незаменими и много полезни минерали и микроелементи като мед, цинк, селен, йод, бор и др.

 

 

Масло от бял трън съдържа много полезните за организма ненаситени мастни киселини и биологически активни вещества, които действат много благотворно, стимулиращо и стабилизиращо на черния дроб, жлъчката, а така също и за подсилване на имунната и нервната система. Масло от бял трън защитава черния дроб от всякакви отрови, мастни натрупвания и токсини, попаднали там от алкохол и различни лекарства.

 

 

Основната активна съставка на белия трън е силимаринът, който е много силен антиоксидант, който защитава чернодробните клетки от вредните вещества, формирани при пушене, злоупотреба с алкохол и от храни, богати на мазнини.

 

 

Масло от бял трън има противовъзпалително и анти-метастатично действие. То усилва образуването на жлъчка и ускорява отделянето й, като по този начин се нормализират процесите на храносмилане и обмяната на веществата.

 

 

Поради тази причина растението се използва при остри и хронични хепатити, цироза на черния дроб, холангит, холецистит, а също и при токсични поражения на черния дроб в резултат на отравяне с различни химически съединения, в това число и химио- и лъчетерапия.

 

 

Масло от бял трън се прилага и много успешно при диабет, заболявания на стомашно-чревния тракт и разширени вени. То има способността да намалява лошия холестерол и с чудодейните си качества да ограничава растежа на туморните клетки.

 

Масло от бял трън се приема в зависимост от болестите и състоянието между 20 и 60 капки по два пъти дневно.

 

 

Свързани статии:

Доматите пазят от рак и от UV радиация

Оранжевите храни намаляват риска от рак

Храни, които карат рака да „гладува”

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Хвърлете капките за нос след 7-я ден, увреждат лигавицата

Хвърлете капките за нос след 7-я ден, увреждат лигавицата

Следваща статия
Безплатни кардиологични прегледи в Русе

Безплатни кардиологични прегледи в Русе

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар