Блог

Пречистете кръвта с чай от невен

Пречистете кръвта с чай от невен

Най-вероятно и вие миналото лято сте си набрали и изсушили невен, който да използвате в различни рецепти – за приготвяне на домашен крем срещу всякакви наранявания и ухапвания, маслен извлек иличай от невен.

 

Без това ярко-оранжево цвете билковата аптека вкъщи би била много бедна. Наред с жълтия кантарион и белия равнец, билката невен е една от най-популярните растения както в народната, така и в официалната медицина. И тази нейна популярност не е никак случайна – красивото цвете е мощен растителен антибиотик, който помага при множество болести и наранявания. Невенът е едно от тези лековити растения, които пречистват кръвта.

 

Листата, цветовете и стъблата на невена се използват за вътрешна и външна употреба. Едно от най-популярните му приложения е за направата на чай от невен. Той е прекрасно средство при проблеми с кръвта, а нейното пречистване, помага за укрепването на черния дроб, за стимулиране на кръвообращението, полезен е при проблеми с бъбреците, при възпаление на пикочните пътища, на гърлото, устата и други.

 

Ето как да си приготвите чай от невен. В чаша с 250 милилитра гореща вода се слага една чаена лъжичка от билката. Оставя се да престои захлупен за около 10 минути, след което е готов, прецежда се и се пие на малки глътки.

 

Невенът се използва и за външно приложение за рани, разширени вени, хемороиди, фисури, гъбички по краката. За тази цел се прави мехлем от билката. Приготвят се 4 пълни шепи стъбла, листа и цветове от невен и се нарязват на дребно. Приготвя се 500 грама свинска мас и се загрява в тиган или друг съд. В нея се слага невенът и се запържва малко като се разбърква. Тази смес се оставя да престои един ден покрита в съда. На другия ден се претопля и се разпределя в други съдчета. В този вид сместа е готова за употреба.

 

За да пречистите кръвта и да помогнете на стомаха, бъбреците и черния дроб, пийте поне веднъж на ден чай от невен.

 

Свързани статии:

Как да пречистим кръвта си по естествен начин

Рецепта с чесън и лимон: перфектна за прочистване на артериални блокажи

Как да пречистим дебелото черво по естествен начин

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Не плащат лечение за 14 заболявания

Не плащат лечение за 14 заболявания

Следваща статия
Косата плаче за мазничко

Косата плаче за мазничко

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар