Блог

Ползи за здравето от мляко с канела и ванилия

Ползи за здравето от мляко с канела и ванилия

Предполагали ли сте, че нещо толкова вкусно като мляко с канела и ванилия може да бъде здравословно? Вярно е! Тези четири съставки (канела, мед, ванилия и мляко) са всъщност много полезни за вас и имат страхотен вкус. В действителност тази вкусна комбинация може да ви помогне да се отпуснете, да спите по-добре и дори помага в борбата с редица здравословни проблеми.

 

Прочетете, за да видите какво могат да направят тези четири съставки за вас:

 

Канела: Канелата е била използвана като лекарство в продължение на векове. Лекарите я използват за лечение на кашлица, болки в гърлото и дори артрит. Днес ние знаем, че тя може да направи и повече.

  • Регулира кръвната захар – Канелата помага на тялото да реагира към инсулина по-ефективно, което контролира нивата на кръвната захар в организма. Това също помага за контролиране на диабет и може да контролира вашия метаболизъм. Добавете малко канела към сутрешната си чаша чай и ще задвижите метаболизма и ще му помогнете да гори калории през целия ден.
  • Борба с гъбични инфекции – Проучванията показват, че канелено масло може действително да предотврати гъбични инфекции.
  • Добавете антиоксиданти към вашата диета – канелата към диетата ви добавя и много мощни антиоксиданти. Канелата помага на организма да се бори със свободните радикали и токсини.
  • Антибактериален и противогъбичен агент- канеленото масло има силни антибактериални свойства и може да се използва за дезинфекция. Просто го смесете с вода и почистете! Можете да използвате и канелено масло, за да се бори с упорити гъбични инфекции като микоза.
  • Помощ при храносмилането – Когато я приемате през устата, канелата може да помогне за облекчаване на храносмилането, газове, киселини в стомаха, гадене и стомашни спазми.

 

Ванилия: Ванилията (препоръчваме да използвате ванилия бурбон - bourbon) е била използвана в продължение на векове в лекарства, храна и напитки. Тя е била използвана за лечение на рани, при тревожност и подпомагане при загуба на тегло. Тя дори е била използвана като афродизиак.

  • Работи като антиоксидант – екстракт от ванилия съдържа редица антиоксиданти. Те помагат да се предпази тялото от свободните радикали и от токсините.
  • Понижава холестерола – ванилин, намерен във ванилов екстракт, може да има ползи за понижаване на холестерола.

 

Мед: Суровият мед е отличен за тялото. Добавете го към водата за къпане, за да овлажните и омекотите кожата си, използвайте мед като маска на лицето, добавяйте го към вашия чай или го използвайте при печене. Какво може да направи медът?

  • Лечение на настинки и грип: добавете мед към чая си, когато имате настинка или грип. Пийте това през целия ден, за да успокои симптомите. Това се отнася и за болки в гърлото и кашлица.
  • Естествено лечение на акне: можете да приложите суров мед към акне и той ще действа като естествен антибиотик. Той абсорбира водата и освобождава естествен пероксид за лечение на упорито акне.
  • Естествено лечение на стомашни язви: една супена лъжица мед на ден може да лекува стомашни язва, но трябва да е необработен, суров мед.

 

Мляко: Чаша топло мляко има аминокиселината триптофан, която се превръща в серотонин в организма и това помага да се модулира сън. Все пак, това работи само когато е заедно с храна, която е с ниско съдържание на протеин и високо съдържание на въглехидрати, като мед. Ето защо тази напитка е толкова полезна преди лягане.

 

Бадемово мляко работи също толкова добре, тъй като то също така съдържа триптофан.

 

Рецепта:

  • 1 чаша мляко
  • 1 чаена лъжичка мед
  • 1/2 чаена лъжичка естествен екстракт от ванилия
  • 1/2 чаена лъжичка канела

 

Комбинирайте всички от горните съставки в тенджера и варете на слаб огън, като се разбърква от време на време, в продължение на 5-7 минути.

 

Свързани статии:

Здравните ползи от 5 празнични билки и подправки

Хранителен режим за "вечна младост"

Здравните ползи на канелата и как да използваме тази невероятна подправка

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Англичанин забрани на комарите да хапят

Англичанин забрани на комарите да хапят

Следваща статия
Кой цвят храни са по-здравословни?

Кой цвят храни са по-здравословни?

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар