Учените предоставят много предимства на оранжевите храни, едно от които е, че намаляват риска от рак. За това консумирането на храни като тиква, портокали, моркови, папая, гуава, е препоръчително.
Всички тези оранжеви плодове и зеленчуци ограничават възможността от развитието на тумори, тъй като съдържат антиоксиданти и витамините А и Е. Но те имат и много други полезни свойства. Правени са много изследвания,които доказват,че портокалите ускоряват изгарянето на мазнини в тялото на човека и намаляват холестерола. Друга оранжева храна, като морковите, е пълна с витамин А,който забавя стареенето и също предотвратява развитието на тумори.
Оранжевите плодове и зеленчуци имат и други здравословни свойства
Тиквата поддържа сърцето здраво, а храносмилателната и имунната система са по-здрави, когато консумираме папая. Друго предимство на тиквата е, че може да бъде приготвяна както в солени, така и в сладки ястия.
Много витамин А се съдържа и в сладките картофи. Също така те убиват бактериите, причиняващи акне, а и имат противовъзпалителни свойства. Още един оранжев плод, който се бори срещу коварния рак, а също така е богат на ликопен и съдържа мощни антиоксиданти, е тропическият плод гуава. Той съдържа и много калий – с 63% повече от бананите.
Автор: agronovinite.com
Коментари