Блог

На какво са симптом бръчките за вашето здраве?

На какво са симптом бръчките за вашето здраве?

Бръчките по вашето тяло разкриват някои проблеми за здравето

Набръчкването на кожата е един от най-видимите признаци на стареене. Днес можете временно да направите „неутрализиране“ на бръчките, чрез използване на различни методи, предимно с кремове, но дали е разумно да се направи това? Не винаги, защото понякога те могат да бъдат показатели за сериозни проблеми.

 

Остеопороза

Дълбоките бръчки може да е признак на лоша костна плътност. Било е направено проучване, в което са били включени 100 жени между 40 и 50 години. Учените открили зависимост между дълбочината на бръчките и костната плътност. Вероятно, това е така, защото костите и кожата имат една обща съставка – колаген, който намалява с остаряването.

 

Захар

Бръчките могат да показват също, че се консумират твърде много захар. Захарта се свързва с протеини в организма и произвежда сложни вещества, които разрушават веществата съдържащи се в кожата колаген и еластин, което води до образуването на бръчки. Ако не можете да живеете без сладкиши, препоръчваме плодове, особено портокали и манго.

 

Ранната фаза на сърдечносъдови заболявания

Диагоналите на бръчките на долната мека част на ушите, понякога може да се посочи като по-ранен етап от сърдечни проблеми. Това диагонал с бръчки е известен също като Франк знак и е кръстен на учения Франко Т. Сандерсон, който го е открил през 1973 г. Той се дължи на недостатъчност на капилярите в долната мека част на ушите, което показва промяна в състоянието на ядрото на кръв около сърцето.

 

Показател за сериозен стрес

Бръчките също се дължат и на стрес. Тези, които са под стрес и често се мръщят имат бръчки по челото. Последиците от стреса са не само видими на челото, но и че се отделя повече от хормона на стреса, който действа като разрушава колагена.

 

Високо кръвно налягане

Жените, които изглеждат млади, обикновено имат ниско кръвно налягане. Също така, жените и мъжете, които живеят дълго, имат по-малко бръчки по ръцете над лактите си.

 

Свързани статии:

Храните, които причиняват бръчки

Хитрини за предпазване от бръчки, които ще ви изненадат

Кога и как точно да унищожим бръчките с ботокс?

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Кокосова вода - новата панацея?

Кокосова вода - новата панацея?

Следваща статия
Хималайска сол: най-чистата сол, която може да третира над 15 болести

Хималайска сол: най-чистата сол, която може да третира над 15 болести

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар