Блог

Народни рецепти с круша за красота и здраве

Народни рецепти с круша за красота и здраве

Лечебните свойства на крушата са били познати отдавна .Св. Хилдегард, напр. е варила  диви круши със спелта и е знаела, че тази каша подсилва стомаха, действа диуретично и внася минерални соли в организма.

 



Крушите съдържат витамини, минерални соли, плодова захари и плодови киселини. Който няма проблеми с кръвната захар, може да ги използва при запек. Сега е сезонът на крушите. Съдържащият се в тях пектин поема токсините от червата и се грижи те да бъдат изведени от тялото, обяснява  австрийският билкар-свещеник Бенедикт* на своя блог blog.kräuterpfarrer.at.
 

 

Рецепта 1: За силна памет

Вземат се 12 изсушени резенчета от круши, разделят се на половинки и се изсипват в 500 мл. хубаво червено вино, което е било разредена с 250 мл. питейна или минерална вода. Престояват 12 ч., сместа се кипва, докато крушите омекнат, но не се добавя захар. След като изстине, се оставя в хладилник, разделя се на тридневни порции и ден за ден се взема по лъжичка. Следват 3 дни почивка.  Лечебният курс се провежда в продължение на 3 седмици. Паметта  укрепва, а самата кръв се засилва.
 

 

Рецепта 2: Чай от листата на круша

Прясно откъснати от дървото, листенцата се приготвят като чай по технологията на запарката.  Прочиства пикочните пътища и убива микроорганизмите. Много е подходящ за подпомагане на организма при възпаление на бъбречното легенче и при болки в  пикочния мехур.
 

 

Рецепта 3: Пресен сок срещу бръчки

Прави се смес от 2/3 ябълки и 1/3 круши. Пресова се и  2 л. от пресния сок се изливат във ваната.  Трябва да престои около 20 мин. и тогава можете да се натопите. Така разредения плодов сок чисти кожата, изглажда бръчките и предотвратява образуването на нови.

 

Свързани статии:

Пресни плодове за здраво сърце

Няколко елементарни правила за отлично здраве през есента

 

Автор: zdravnitza.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
rosenbojinov.eu
Предишна статия
7 вреди, които сладкото нанася върху децата ни

7 вреди, които сладкото нанася върху децата ни

Следваща статия
Защо да ставаме рано

Защо да ставаме рано

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар