Блог

Най-лесното горене на 205 калории на ден

Най-лесното горене на 205 калории на ден

Водата е здраве във всеки смисъл на думата. Но някои хора се ужасяват при мисълта, че трябва да изпият на ден поне литър и половина или два, за да бъдат здрави. За тяхно успокоение ще споделим резултатите от ново изследване, проведено от университета в Илинойс. Според него, ако пием допълнително само една до три чаши вода дневно, е достатъчно, за да подобрим калорийния баланс.

 

 

В изследването са участвали малко над 18 000 пълнолетни американци. Резултатите показват, че една допълнителна чаша вода дневно намалява приетите калории средно с 68. При три чаши вода калориите са 205.

 

 

Същевременно приемът на мазнини също спада – с 1,7 грама при една чаша и 5 грама при три допълнителни чаши вода. При захарта понижението е с 6 грама за чаша и съответно 18 при три чаши. Холестеролът също спада.

 

 

Така че – пийте вода. За да се улесните при приемането на по-големи дози, винаги дръжте бутилка на една ръка разстояние. През пролетно-летния период можете да хапвате повече краставици и диня, защото те съдържат много вода.

 

 

Свързани статии:

 

 

Проф. Неумивакин: Пийте вода, ако искате да сте здрави! Диабет и рак са измислени заболявания - всички болести са лечими

 

Японско лечение с вода

 

Ефикасно отслабване със солена вода

 

Източник: ladyzone.bg

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Връзката между депресията и социалните мрежи

Връзката между депресията и социалните мрежи

Следваща статия
Деца с увреждания ще дишат по-леко с кислороден концентратор

Деца с увреждания ще дишат по-леко с кислороден концентратор

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар