Блог

Красимира Лазарова: Самоизлекувах се от запек и спрях цигарите от раз

Красимира Лазарова: Самоизлекувах се от запек и спрях цигарите от раз

2013 година определено  ще е запомняща се за Красимира Лазарова. Това е годината, когато тя и психолога Цветелина Ненова създават русенската академия „Здравен дизайн”. Това е холистичен център, който обединява знания за Духа, Душата, Ума, Емоциите и Тялото. Първите уроци по здравеи себеусъвършенстване са за деца и ще стартират на 30 септември. Идеята е тийнеджърите и по-малките подрастващи да добият умения и знания, които ще им помогнат да успяват в живота. Здравният център се намира зад МГ „Баба Тонка” на ул. „Константин Димчев” 1 в центъра на Русе. Пред „Здраве да е” тя споделя как е излекувала свои болежки, защо се стреми към диамантено здраве и по какъв начин постига целите си в живота.

 

Красимира Лазарова е бизнес дама, тръгнала по пътя на познанието и здравословния начин на живот преди 10 години. Неочаквано и разтърсващо дори за самата нея. „Понякога природата изпраща знаци на човек  кое е най-важното. Така се случи и при мен. В  една спокойна августовска вечер се прибирах пеша, минавайки по кея. Точно под „Рига” ми стана ужасно лошо, изпаднах в безсъзнание за секунди… Събудих се със залепнали по мен дрехи, цялата мокра. С единствената мисъл, че трябва да откажа цигарите. Като че ли някой ми казваше – е, колкото си пушила-пушила, това беше, до тук”, спомня си за инцидента през далечната 2004 година Красимира.

 

Преди това пушела по кутия на ден, редовно, около 15 години. Макар че пропушила чак след като родила двете си деца, някъде 23- годишна. „В този момент на кея, наистина ми е бил даден знак. Защото единственото, без което на първо място не може човек , е без въздух. Затова приветствам всякакви ограничителни мерки от страна на държавата и от собственици на заведения, които ценят здравето на клиентите си и работят без тютюнев дим”, категорична е тя.

 

Така отказала цигарите моментално – за не повече от 2-3 секунди. Без кризи. Но тъй като обичала да има винаги и план Б, решила да си купи и хапчета за отказване, които обаче влезли в употреба само за няколко дни. Разбрала, че може и без тях. Съпругът й Орлин дори неведнъж я провокирал да запали цигара, за да види колко е устойчива. „Е, 9 години вече го доказах”, усмихва се Красимира. Разсъждава на глас защо пушат хората – за да  бъдат приети в едно общество, което на по-късен етап се оказва, че не е тяхното общество. И обикновено се разочароват.  Съветва всички пушачи, които искат да спрат веднъж завинаги с цигарите, да следват проста рецепта. А тя еда не си купуваш цигари, да цениш компанията си и да не палиш никога.

 

След тази случка, която преобръща живота й, Красимира лека-полека се информира и започва да води един по-балансиран и здравословен начин на живот. Питам я защо? „Една бизнес дама първо е жена, второ е майка и трето е съпруга. Дай Боже, живот и здраве, четвърто й престои- да стане баба и прабаба.  Проектирайки по този начин живота си, особено представите ми да стана прабаба, може би това са мотивите ми, които ме накараха да се насоча към природната хигиена. Обръщам повече внимание на това какво приготвям на семейството си, на себе си, на приятелите си, също и как го приготвям”, споделя тя.

 

По думите й, човек трябва да тръгне първо да решава лични, собствени проблеми. Освен отказването от цигарите, друг нейн успех е самоизлекуването от запек, както и справянето с уврежданията на гръбначния си стълб. „Много благодаря на хората, които са измислили Космодиск, знаете, че съм рекламно лице. Но като всяка патерица и тази е временна, а аз искам да разчитам изцяло на собствените си сили за годините, които ми предстоят”, разсъждава Красимира. Затоваспи на твърдо легло и на малка цилиндрична възглавничка, не пропуска и кардио упражнения.

 

А рецептата за излекуването на запека й отнела 3-4 месеца. „Не става бързо. Започнах с пълно прочистване на организма, включително прочистване на кръвта, в интернет могат да се намерят няколко рецепти, една от които е с билката подъбиче, друга с чесън. Бях решила да изкарам няколко дни на плодове, чай и мед. Те обаче прераснаха в 20 дена пълно прочистване с до 1 кг плод на ден и 4-5 чая с мед. По съветите на народните лечители Петър Димков, Ванга и Мария Требен избрах няколко рецепти. Както вече казах, използвах чай от билката подъбиче. Плодово-чаеното прочистване беше съпроводено и с клизми. Макар че звучи сложно, може да се направи и в домашни условия, всичко необходимо  се продава в аптеките”, разказва тя. Тъй като със съпруга си Орлин са водолази и  пътуват много по света, проблемът на Красимира се изострял далеч от дома – в чужбина не можела да хапва традиционна храна, хеморидите й се възпалявали, задържала токсините в организма си.  Така че си наумила да си спести този дискомфорт. И започнала лечебното гладуване.

 

Разбира се, след един такъв дълъг период на глад, захранването е задължително, припомня Красимира. „Мислех, че ще ми е трудно, защото то също трае 20 дена, но нямах никакъв проблем.Дори Нова година посрещах с плодове и чай, а готвих за цялото си семейство и не се изкуших. Въпрос на цел. Моята беше искрена и продиктувана отвътре”, казва Красимира. Тя дори прочела, че има пряка връзка между психичните заболявания и хора със задръстени черва. Изследвани били мозъци на хора, починали с инсулти , които са били пълни с бактерии, вследствие на нечисти черва, споделя  Лазарова.

 

Краят на периода на захранване за Красимира обаче съвпаднал с началото на житния режим. Тази година го правила с лимец. А след това дошли и великденските пости…. „ До момента поне 2-3 дни в седмицата си правя или парен, или покълнал лимец. Разтоварващ ден правя всеки понеделник – нито ям, нито пия. Един ден посвещавам на пълна хигиена. Дори се опитвам да мълча, по-голямата ми част от общуването гледам да е писмено”, споделя тя. Допълва, че пие водата като добавка. Сутрин, още със ставането поне половин литър чиста стайна вода. Всеки ден до обяд консумира само плодове,защото до обяд организмът се чисти. „Приемайки вода и пресни ензими, само му помагаме. Когато се чувстваш по-зле, можеш да си вземеш лъжица натурален ябълков оцет с прополис и мед, това е допълнително. Идеално за зимния период. Доза здраве – за всеки божи ден”, съветва Красимира.

 

Специално за читателите на „Здраве да е” тя сподели и правилата за диамантено здраве, които следва. На първо място – добри вода, храна и въздух, постоянно движение, природа, слънце и добри  мисли /които всъщност са на първо място/. Храната трябва да се сдъвква добре, а най-добре да си визуализираме, че всяко дъвчене ни носи 40-50 евро в банковата сметка /смее се/.

 

Друго нейно правило е – да се радваме на живота и да обичаме близките си. „Освен това, ако нещо може да бъде поправено, добре, но  защо да влагаме емоции, ако не може да бъде – емоциите са излишни. Затова нека записваме какво искаме да ни се случи и да го ограждаме в кръгче, най-добре на новолуние. Това са нашите цели. И ако нещо не ни се случва, то всъщност ни се случва, но с отговор „не”!”, разсъждава създателката на „Здравен дизайн”. А водолазната й страст е нещо повече от това. Тя е доказателство за волята на човек, който на 44 години дори не е можел да плува… Но преследва успешно своите желания, превръща ги в цели, действия и накрая – постига резултат. Така е с всяко нещо в живота, пробвайте!

 

 

Свързани статии:

10 научно доказани неща, които ви правят по-щастливи

Пет полезни съвета при псориазис

 

Автор: zdravedae.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Руколата – малкото зелено чудо на нашата трапеза

Руколата – малкото зелено чудо на нашата трапеза

Следваща статия
Петте най-добри естествени противовъзпалителни билки

Петте най-добри естествени противовъзпалителни билки

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар