Блог

Как да избегнем появата на синини

Как да избегнем появата на синини

Всеки път, когато част от тялото се срещне с твърд предмет, се нараняват малките кръвоносни съдове под кожата. От тях изтича кръв, която се събира и образува синьо-черен отпечатък. Постепенно тялото абсорбира кръвта и синините избледняват. С напредване на възрастта, кожата става по-тънка и капилярите по-крехки – предпоставка за по-лесна поява на следи от натъртване. Някои лекарства могат да засилят синините, включително кръвни разредители, противозачатъчни, диуретици и аспирин.

 

За какво и как да използваме Аспирин

 

Ето какво да правим, за да избегнем посиняването:


 

  1. Приложете студен компрес в продължение на 30 минути.

  2. След това нанесете горещ компрес за три до пет минути.

  3. Повторете стъпки 1 и 2 най-малко два пъти през следващите 24 часа за лека телесна повреда, или на всеки три или четири часа в будно състояние през следващите 48 часа за по-тежко нараняване.

  4. Нанесяйте крем от арника на всеки 1-2 часа.

Защо тази практика има ефект: Студеният компрес намалява подуването поради свиването на кръвоносните съдове и ограничаване на изтичането на кръв от тях. От друга страна, топлият компрес привлича повече кръв и лечебни хранителни вещества към областта, за да се ремонтират спуканите кръвоносни съдове. Арниката пък намаляване болката и възпалението. Това е най-често срещаната съставка в хомеопатичните препарати за синини.



Какви храни да изберем, за да имаме кожа като от сатен

 

Препоръчват се също други лекарства и билки:

 

Бромелаин ( Бромелин). Проучванията сочат, че този ензим, извлечен от ананаса, намалява подуването и посиняването. Той пречи не само на възпалителните действия на вещества, наречени левкотриени, но също нарушава действието на ензими, участващи във възпалението. Препоръчват се 500 милиграма два или три пъти на ден. За много голяма синина се удвоява дозата през първите 24 часа. Билколечителите препоръчват да се постави парче ананас директно върху синината.

 

Билки като невен и беладона са известни с това, че намаляват болката и отока. Популярен бабин метод е домашният мехлем „невен с мас”. За избягване появата на синини се използват и листа от зеле, които се нарязват, бланшират и се приготвя компрес. Друг често прилаган метод е оцетът. Напоява се тампон и се поставя върху определената зона, като се прикрепя с лепенки. Трябва да преседи около 20-30 мин, като са нужни няколко процедури.

 

За предотвратяване на синините яжте по-ярко оцветени плодове и зеленчуци. Те съдържат големи количества флавоноиди, антиоксидантни растителни пигменти, които защитават клетъчните структури и намаляват възпалението. Тези храни обикновено имат високо съдържание на витамин К, който помага при съсирването на кръвта. Не забравяйте да приемате витамин C, който изгражда колаген около кръвоносните съдове и в кожата. По този начин съдовете укрепват и се предотвратяват синини.

  

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
http://www.natural-enlightenment.net/
Предишна статия
Урологът д-р Анатолий Аликовски: Мурсалският чай  е билката на дълголетието и лекува рак

Урологът д-р Анатолий Аликовски: Мурсалският чай е билката на дълголетието и лекува рак

Следваща статия
Натурални методи за трайно обезкосмяване

Натурални методи за трайно обезкосмяване

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар