Блог

Излекувайте се от остаряване

Излекувайте се от остаряване

Искате ли да живеете до 100 години? Искате ли да се "излекувате" от остаряването? Смятате ли, че медитацията може да забави стареенето, а диетата ви? Къде в България има най-много столетници? Намерете отговорите на всички тези въпроси на първото издание на "Форум Дълголетие", което се организира от фондация Credo Bonum.

 

 


Кога: 17 април (неделя), 12:00 часа
Къде: Независим театър, на ул. "Връбница: 12, София

 

 

 

Форумът е насочен към младите хора, които се интересуват от  разнообразните начини за подобряване качеството и продължителността на живота си, но също и към по-възрастните, които биха могли да научат много за процесите на стареене в човешкото тяло. Здравето, храната, остаряването, технологичния напредък - това са темите, по които които ще бъдат представени най-новите проучвания.

 

 

 

Специален гост ще бъде британският учен и геронтолог д-р Обри де Грей. Той е един от най-популярните съвременни изследователи на процеса на стареене. В последните години  стана популярен с провокативното твърдение, че „първите човешки същества, които ще доживеят до 1000 години, вече са родени.”Според него остаряването е не просто предотвратим, но дори и обратим процес. Затова д-р Обри де Грей фокусира своята научна практика върху разработването на различни методи за отлагане на стареенето с помощта на регенеративната медицина. Любопитен факт е, че през юли 2005 г. MIT Technology Review обявява награда от $ 20 000 за човека, които успее да опровергае научно теориите на д-р Обри де Грей, свързани с отлагане на стареенето. До днес наградата все още не е спечелена.

 

 

 

От българска странав ще се включат професор Игнат Игнатов, който изследва факторите за дълголетие при много от столетниците в България, анализира връзката между водата и стареенето и е автор на твърдението за зараждане на живот в гореща минерална вода. А също и проф. Орлин Тодоров с интересен поглед върху психоаналитничните идеи за дълголетието и остаряването;  Михаела Белорешка - психолог, създател на Good Natured Food  и привърженик на твърдението, че храната от природата, в своя естествен вид би могла да бъде нашият най-добронамерен приятел; Маги Кърлет - консултант по здравословно хрнене и Юрий Ковачев, който се знимава с аюрведическите хранене и начин на живот.

 

 

Свързани статии:

 

 

Съвети за дълголетие и здраве от целия свят

 

9 правила от кухнята на Аюрведа за здраве и дълголетие

 

Просо – храна за здраве и дълголетие

 

Източник: ladyzone.bg

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Как да опазим здравето си докато сме на път?

Как да опазим здравето си докато сме на път?

Следваща статия
Как упражненията подобряват здравето ни?

Как упражненията подобряват здравето ни?

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар