Блог

Зеолит - чудотворният минерал

Зеолит - чудотворният минерал

Какво представлява зеолитът?

 

Природният зеолит или клиноптиолит е минерал с изключителни свойства. Той пречиства тялото ни от токсини и бактерии, като по този начин действа благотворно върху целия организъм. Едно от най-големите находища на зеолит е в Ропите - с. Бели пласт, от което всяка година се изнасят тонове клиноптиолит за цял свят.

 

 

Силата на клиноптиолита

 

Поставен във вода, зеолитът елиминира йоните на тежките метали в нея, като по този начин я пречиства от замърсявания. Приемът на така пречистената вода, отвежда токсините и бактериите от организма ни, като учените го наричат "естествено, молекулно сито". Има множество твърдения за ползите му, но едно е факт - зеолитът е мощен детоксикатор! Твърдения гласят, че действа благоприятно при сърдечни проблеми, безсъние, нервност и артрит, поради наличието на всички необходими ни минерали. Жители на с. Бели пласт, казват че при употреба на пречистена със зеолит вода, се предпазват и нямат язви, гастрити и колити. Това твъдение може и да вярно, поради детоксикиращия ефект на минерала. Изследвания показват, че зеолита чудесно се допълва с действието на естествените имуностимулатори като ехинацея, полен, прополис (клей) и др.

 

 

Интересни факти

 

Зеолитът освен за пречистване на водата, се употребява и в промишлеността, скотовъдството и селското стопанство. Това е така, защото почва подхранена с клиноптиолит  дава по-голям добив, същото важи и за отглеждането на селски животни.

 

Най-големите купувачи на зеолит в Европа са Франция, Италия, Испания и Холандия. В Холандия се използва главно за промишленост и земеделие, докато във Франция, Италия и Испания за пречистване на виното от примеси. Интересен факт, е че през 80-те години у нас, зеолитът е бил забранен поради грешен научен труд. Бил е обявен за канцерогенен, но за щастие това твърдение е било абсолютно опровергано.

 

 

Свързани статии:

Тъмната страна на бутилираната вода

Жива вода - как се прави?

8 причини да пиете медена вода всяка сутрин

 

Автор: bilki.bg

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Макадамия – полезна за здравето

Макадамия – полезна за здравето

Следваща статия
Преглед на щитовидната жлеза в София

Преглед на щитовидната жлеза в София

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар