"Лошото е, че не се храним рационално. Затлъстяването е станало пандемия, всеки трети човек е дебел - това води до много други заболявания, освен това дебеличкият човек живее 7-8 години по-малко от слабичкия. Така че тези хормони и консерванти в храните вредят много. Трябва да се възстанови българският държавен стандарт". Това заяви в сутрешния блок на ТВ7 д-р Тотко Найденов.
Категорично трябва да се пазим от пърженето, подчерта докторът и добави: „Кожата на пилето задължително трябва да се изхвърля".
Има увеличаване на рака на дебелото черво - това се дължи се на консервантите в храните, ракът на дебелото черво изпревари рака на гърдата, отчете тревожните факти д-р Найденов.
Пилетата се гледат от професионалисти, смята от своя страна Борис Петров - професионален готвач.
„Едно лошо подготвено пиле на село навремето е разболявало цялото семейство - трябва да почнем бактериално чисто да се храним", добави той.
Компотите са вредни, тъй като има много захар, изтъкна Петров, с което се съгласи и д-р Найденов. /КРОСС/
Коментари