Блог

Грейпфрут за спокоен сън

Грейпфрут за спокоен сън

Ползите от грейпфрута са огромни и несравними. Чаша прясно изстискан сок от грейпфрут, особено през зимата, спомага за приема на витамин С. Грейпфрутът заема челните места измежду останалите цитрусови плодове. Пълен е с нутриенти, витамини, калий, ликопен и е антипиретичен. Също така съдържа калций, захар и фосфор. Увеличава апетита.

 

 

Богат е на фибри и не съдържа много калории. Съдържа биофлавонид и други растителни химикали, които се борят срещу ракови заболявания, тумор и сърдечни заболявания. Грейпфрутът ускорява метаболизма, намалява нивото на инсулина и затова предизвиква чувство на пълнота и пълноценност. Подпомага организмът в борбата с различни болести като умора, треска, малария, диабет, запек, стомашно разтройство, проблеми с уринирането, киселини и много други.

 

 

Ползите от грейпфрута, който е познат като елиминатор на отровите, са много. Действа като натурален антисептик за вътрешни рани. Действа ободрително на черния дроб. Има високо съдържание на вода, което спомага за смяната на тена на кожата и ускоряването на метаболизма. Плодът на грейпфрута осигурява здравословна храна, което спомага за функционирането на червата. Също така утолява жаждата и затова намалява чувството на горене, което се проявява при треска.

 

 

Грейпфрутът много добре засилва апетита в сравнение с други лекарства. Твърди се, че миризмата на грейпфрут намаля чувството на глад. Това е причината, поради която хората включват грейпфрута в хранителния си режим за намаляване на теглото. Високото съдържание на фибри задоволява глада и затова предотвратява преяждането.

 

 

Грейпфрутът е полезен при премахване на умората. Помага за премахване на умората, породена от работата. Действа освежаващо, когато се изпият равни количества сок от грейпфрут и лимон.

 

 

И на не последно място, чаша сок от грейпфрут, изпита преди лягане, води до здрав и спокоен сън и така облекчава безсънието.

 

 

Сокът от грейпфрут е богат на калий и витамин С и затова е най-доброто лекарство в случай на недостатъчно уриниране, причинено от чернодробни, бъбречни или сърдечни проблеми. Грейпфрутът е природно лекарство, което помага за борбата с различни болести. Плодът лесно се намира през всеки сезон. Напълно натурален е и е по-добър от приемането на всякакви други лекарства. Укрепва организма и спомага за борбата срещу проблемите с холестерола, и намалява рискът от заболявания, свързани с него.

 

 

Свързани статии:

Изхвърлете мазнините от организма със СПА вода (рецепта)

Кои храни ще ни помогнат да избегнем обезводняването?

Етерично масло от лайка убива до 93 процента от раковите клетки на гърдата

 

Автор: ehograf.info

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Куркумата е също толкова ефективна за лечение на болести като 14 конвенционални лекарства

Куркумата е също толкова ефективна за лечение на болести като 14 конвенционални лекарства

Следваща статия
Пет градински билки за борба с рака

Пет градински билки за борба с рака

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар