Блог

Вижте кой витамин стопира развитието на рак на дебелото черво

Вижте кой витамин стопира развитието на рак на дебелото черво

Заседналия начин на живот, неразумното и нездравословно хранене и наследствеността са основните виновници за развитие на рак на дебелото черво. Затова е необходимо да промените хранителните си навици и да се движите повече, ако искате да не се развие той във вашия организъм.

 

Всички знаем, че храни, богати на фибри могат да предотвратят развитието на рак на дебелото черво. Но последни изследвания разкриват, че и витамин В3 или т. нар. ниацин има почти същия ефект за хората. Затова учените предлагат той да се добавя към хранителния режим, богат на баластни вещества, с което да се предотврати страшната болест.

 

Опитите са направени върху мишки, при които ниацинът карал имунните клетки в червата да започнат да се борят с възпалението.

 

Учените смятат, че големи дози ниацин могат да помогнат за лечението или профилактиката на улцерозен колит, болестта на Крон и колоректален рак, а също така и на фамилната аденоматозна полипоза.

 

Витамин В3, или ниацин, е необходим за обработката на мазнините в тялото, затова е особено полезен за понижаване на нивата на холестерола и за регулиране на кръвната захар. Недостигът му води до диария, дерматит, деменция, възпаление на устата, амнезия и делириум. Според учените дори малък недостиг на ниацин може да доведе до раздразнителност, липса на концентрация, безпокойство, умора, апатия и депресия.

 

Има храни, които съдържат полезния витамин и по този начин стопират развитието на рак на дебелото черво. Такива са например бирената мая, оризовите и пшеничните трици, кафяв ориз, рибата, черния дроб, червения пипер, фъстъците, телешкото месо, бялото пилешко месо, бекона и сушените домати. Затова учените съветват да ги слагаме по-често на трапезата, за да се предпазим от развитие на рак на дебелото черво.

 

Свързани статии:

Как да пречистим дебелото черво по естествен начин

Домашно приготвено олио от канела лекува рак на дебелото черво, контролира диабет и е страхотен афродизиак

Вегетарианците, които ядат риба имат по-нисък риск от рак: проучване

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
На кого вярвате повече за лечение на рак и други заболявания - съвременната медицина или природата?

На кого вярвате повече за лечение на рак и други заболявания - съвременната медицина или природата?

Следваща статия
Берберин или "магически куршум" - натурално лечение на диабет

Берберин или "магически куршум" - натурално лечение на диабет

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар