Блог

Вижте благотворното влияние на лечебните морски алги

Вижте благотворното влияние на лечебните морски алги

Много хора вече си отглеждат и се лекуват с екзотичните гъби, наречени морски алги. Познати са още като кавказки или захарни гъби, тъй като родината им е от Кавказ, а самите те са хранят със захар. Самите морски алги живеят във вода, хранят се със захар и лечебна е водата, която те обитават. Именно тя се пие и дарява със здраве и дълголетие хората, които я използват.

 

Лечебните морски алги лекуват десетки, че дори и стотици заболявания. Те имат способността да предотвратяват гнилостните процеси в стомашно-чревния тракт и препятстват развитието на раковите клетки.

 

Прозрачните кристали облекчават симптомите при високо кръвно налягане, като по този начин пазят от инфаркт и инсулт, подобряват състояния на анемия, заболявания на нервната система, бронхит, заболявания на стомаха и червата, лекува вътрешни язви. Морски алги подобряват работата на черния дроб, жлъчката и бъбреците и лекуват различни видове кожни заболявания, акне и екземи.

 

Тъй като водата е много сладка, тя не се препоръчва на хора, страдащи от диабет.

 

Лечебните морски алги не се купуват от магазините, а се подарява от близки и приятели или пък се продават в различни форуми или онлайн продавалници в Интернет.

 

За да си ги отглеждате са ви необходими около три супени лъжици морски алги, които се поставят в около литър вода, в която трябва да пуснете две-три лъжици захар и шест-седем броя стафиди. Грижата за лечебните морски алги е всеки ден да им се сменя водата- на 24 часа. Тя се прецежда и се пие. Самите кристали трябва да се измиват под течаща вода, а стафидите да се сменят веднъж седмично.

 

Важно е да се знае, че не бива да оперирате или да докосвате метални предмети до кристалните морски алги. Ползвайте пластмасови или дървени прибори и стъклени буркани.

 

Свързани статии:

Гъбите лекуват множество болести – вижте кои са те

Азиатските гъби – медицинско чудо

Гъбите шиитаке, рейши, намеко и пом-пом, които лекуват рак, се произвеждат вече и у нас

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
likealady.bg
Предишна статия
Прочисте организма със студено пресовано рициново масло

Прочисте организма със студено пресовано рициново масло

Следваща статия
Съвети и народни рецепти за борба със синузита

Съвети и народни рецепти за борба със синузита

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар