Всички статии / живак
Защо да ядем риба? По темата може да се изпишат реферати. Само част от полезните й съставки са висококачествени протеини, витамини и здравословни мазнини. Учени от цял свят препоръчват рибата да стане част от ежеседмичното ни меню и да се консумира поне два пъти, особено мазната риба. Разбира се, има и друго предимство на рибата, вкусна е.
Хората, които ядат повече морски дарове имат повече живак в мозъка си, според изследователи на човешкия мозък.
Много хора пренебрегват рибата тон, когато са в магазин. Въпреки това, тези хора пропускат една чудесна храна, която е известна с много ползи за здравето.
Като вид риба, рибата Тон има всички невероятни ползи за здравето, присъщи на всички риби. Добре е за ставите и мозъка, и много други части на тялото. Лесно се приготвя, можете да я закупите прясна или по-често консервирана.
Живеейки във все по-токсичен свят, трудно можем да запазим здравето си във върхова форма – дори когато приемем супер-чиста диета. Като правило, необходима е допълнителна помощ сега и отново, за да изчистваме натрупаните токсини от околната среда. Във всеки случай, интензивните изчиствания със сок или скъпи протоколи на детоксикация са често извън финансовия обсег за мнозина.
Който обича да яде морска риба, има едно наум, че тя е замърсена с живак. А живакът е токсин за мозъка. За щастие две изследвания откриват, че той се неутрализира от друг минерал в морските храни - селена.
Трудно е да си представим в ера на роботизирани операции и генетични изследвания, че само преди век медицината се е основавала предимно на догадки и експериментиране. Днес тези „лечения от миналото” изглеждат смешни и понякога ужасяващи. Нека направим любопитна историческа разходка и накрая да благодарим, че живеем във времето на съвременната медицина.
Няма нищо по-хубаво от новините за достъпни и евтини билки, които притежават необикновени лечебни свойства.
Отглеждането на билки у дома е забавно и спестява пари – не изглежда много да платите левче за китка босилек или мента, но знаете ли, че килограм от тези ароматни треви излиза 22-24 лева (колкото 3-4 кг свинско месо, например)!