Всички статии / целина
Като човек работел в издателство, знам, че има забавяне във времето между изследователските открития и тяхното разпространение. Има забавяне, поради строги тестове и двойно-слепи проучвания с плацебо. И накрая, понякога години по-късно, информацията, от която най-нуждаещи са пациентите, излиза наяве.
Още от древни времена са известни ползите от сока от целина. Тя се счита за една от най-добрите храни, които може да се консумират, но за да се възползвате от положителните й свойства, не трябва да се подлага на топлинна обработка.
Следните 10 нискокалорични храни ще ви помогнат в отслабването. Някои храни имат отрицателни калории, тоест тялото изгаря повече калории, за да ги смели, отколкото те самите съдържат. Приятно хапване и отслабване!
1. Карфиол
Множество проучвания разкриват, че съвременният хранителен режим на един човек, който включва повишени количества животински протеини, захар и хидрогенирани мазнини, понижава pH на тялото и създава кисела среда. Една такава среда, обаче, създава опасността от дългосрочни проблеми със здравето.
Безсънието, невъзможността да се спи, може да бъде причинено от ниски нива на кръвна захар, тревожност, депресия, топлина или студ, както и кофеин. Безсънието е свързано с по-висока честота на хронични болки, високо кръвно налягане, диабет тип 2 и се изчислява, че около 23 до 34% от населението на възраст 65 и повече години имат безсъние.
Чрез ядене на следните 10 нискокалорични храни, можете да увеличите шансовете за отслабване, помагайки ви да изградите увереността, която ви е нужна и желаете.
За щастие, някои вкусни храни имат отрицателни калории, което означава, че тялото ви всъщност изгаря повече калории, отколкото съдържат, когато ги смила.
Интернет е пълен с информация за домашни, натурални средства за инфекции на пикочния мехур. Тази статия представя резултатите от научните изследвания в три прости домашни средства при инфекция на пикочния мехур, които ще ви помогнат да се отървете от цистит.
Целината е една от най-полезните храни, които може да консумирате, но за да се извлекат ползите от нейните хранителни вещества, тя не трябва да се готви.
Един много полезен и ароматен зеленчук е хрупкавата целина. Много хора не обичат специфичния му аромат, но грешат, защото това растение е много полезно и помага много опасни болести да стоят далеч от тялото ни.
Целината, се счита за една от най-полезните храни, които може да консумирате, но за да се възползвате от предимствата на тези хранителни вещества, тя не трябва да се готви. Суровата целина е с изключително високо съдържание на фибри и течности, което я прави идеална за хидратиране на организма, подпомагане на храносмилането, а дори и да помогне с хронични заболявания и болести.